Legfrissebb tartalom
Főoldal / Producer eszközök / Az első "stúdióm" / Native támadás: új billentyűzet és egy új standard!

Native támadás: új billentyűzet és egy új standard!

Alig telt el pár hónap a Native Instruments nyílt fájlformátuma, a Stems bejelentése óta, a német cég úgy tűnik nem pihen. Ezúttal a produceri oldalon vezetett be egy új standardet, melyet hangzatosan a Komplete Kontrol Standard (NKS) névre kereszteltek.

img-ce-crop-left-komplete_kontrol_overview_03_defining-standrads-a51e4e35f88f4b8b4780679cecf47505-d

Az új standard a Komplete Kontrol 1.5-ös frissítésével válik elérhetővé egy új plugin formátumban, mely egészen úttörő módon lehetővé teszi a külső gyártók eszközeinek olyan mély integrációját melyet eddig csak a Komplete hangszerek élvezhettek.  Ez azt jelenti, hogy lényegében a NI szabad utat ad a VST és Kontakt fejlesztők előtt, hogy a saját maguk által fejlesztett plugin-eket integrálják bele a Komplete Kontrol és Maschine hardverekbe és szoftverekbe egyaránt, olyan mély szinten amelyre eddig csak a Komplete eszközök voltak képesek. A gyártók a mapping-okat a Native Map segítségével tudják majd egyedileg a hangszerekre szabni, továbbá az NKS hangszerek hozzáférést nyernek az olyan funkciókhoz, mint a Light Guide  vagy a Smart Play.

Számos neves gyártó csatlakozott már az NKS integrációhoz és frissíti meglévő hangszereit. A lista elég hangzatos: Arturia, U-He, Output Audio, Soundiron, Heavyocity, Spitfire, ProjectSAM, Softube, XILS Lab, e-Instruments, Sonokinetic és az Evolution Series. Szimpatikus, hogy minden gyártó hangszerének NKS verzióját ingyenesen bocsájtja meglévő felhasználói számára.

Az 1.5-ös verzió tartalmazni fogja továbbá a Control Panel nevű interfészt, mellyel az S-széria billentyűzetének 8 irányító potméterét szabadon személyre szabhatjuk, lényegesen megkönnyítve ezzel a produceri/live munkafolyamatot.

img-ce-full-komplete_kontrol_whats-new_kks88-60f3e3c4e42f41fc3e47a6df7d9ba57f-d

A frissítéssel egy időben a NI bejelentette új billentyűzetét, a gyönyörűen megtervezett Komplete Kontrol S88-at is. Az S88 az igazi zongora érzést nyújtja a felhasználó számára, ugyanis 88 darab súlyozott, kalapácsmechanikás Fatar billentyűt építettek bele. Az S-széria előző darabjaihoz hasonlóan az S88-nál is elérhetőek az olyan funkciók, mint a Smart Play és a Light Guide.

Még több információ és kép itt!

Ezt is látnod kell!

Az eső sem árt neki

Az akkumulátoros rendezvényvilágítás egyre népszerűbbé válik. A BeamZ igazi mérföldkövet állított fel a BBP sorozatával. …

Vélemény, hozzászólás?