Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / MixBox2: egyszerű DJ-szett felvevő, iOS eszközökhöz

MixBox2: egyszerű DJ-szett felvevő, iOS eszközökhöz

set-recorder-ios

Talán az egyik legidegesítőbb dolog a DJ világ számára az az, hogy hogyan is rögzítsék, majd publikálják a hosszú órákon át felvett, élőben rögzített DJ-szettet. Egy digitális rögzítő pontos beállítása, a jelszintek ellenőrzése, a megfelelő kábelek kiválasztása, elemek/akkuk, stb. igen problémás tud lenni. Ezért most bemutatjuk a MixBox2-t, egy roppant egyszerű kis eszközt, ami pont ezt a problémát hivatott megoldani. Az új MixBox2 valójában egy hordozható, gyorsan bevethető eszköz, amivel közvetlenül a telefonunkra rögzíthetjük a DJ-szettet, majd azonnal online közzé is tehetjük.

evermix-mixbox-2-connection

  • Termék: MixBox2
  • Gyártó: Evermix
  • Elérhető: Első körben, 2017. februárban 250 db lesz elérhető, egy Indiegogo kampány során
  • Ár: Az Indiegogo kampány első 50 darabja: £75 / ~$95; később pedig £95 / ~$119 lesz a normál ára

De mi is ez a MixBox2?

Konkrétan egy dedikált, plug-and-play működő, DJ-szett felvevő eszköz. A használata megkezdéséhez kössük össze a keverőnk REC kimenetével, egy RCA kábel segítségével. Majd az iPhone/iPad/iPod touch eszközünket csatlakoztassuk hozzá egy 7 pin DIN – Apple Lightning kábellel (a csomag tartalmazza).

Az áramellátásáról ezt nyilatkozta a gyártó: a DJ saját iPhone, iPad, vagy iPod Touch eszköze képes működtetni, és olyan minimális a fogyasztása, akár több órás folyamatos felvételre is használható úgy, hogy nincs szükség külső áramforráshoz való csatlakoztatásra. Így elkerülve az esetleges USB kábelen keresztül érkező zajokat is. A tesztelés során egy iPhone 7 készüléken rögzített egy órás mix alatt, 10%-ot merült a telefon kikapcsolt kijelzővel, és 20%-ot merült ha be volt kapcsolva.

Hangminőség?

Található rajta egy darab multifunkciós visszajelző LED, ami ha:

  • Fehér: az eszköz rendesen csatlakoztatva van
  • Kék (folyamatos): -70dBu audió jelenél erősebbet érzékel
  • Piros (villogó): +18dBu-nál nagyobb jelet érzékel, azaz klippel.

A kitűnő minőségről, a belsejében egy “high quality, 24-bit, AKM Analogue/Digital Converter” gondoskodik, ami képes WAV, 320 kbps AAC, vagy 192kbps AAC formátumokban rögzíteni, +- 0.5dB 30Hz – 18KHz, 44.1KHz mintavételezéssel.

De felmerül egy kérdés: “Mi a helyzet akkor, ha keverőn nincs REC kimeneti jelszint szabályzási lehetőség?”

A MixBox2 tervező csapata erre ennyit mondott: “Több mint 500 DJ-vel dolgozunk együtt és mivel mindegyikük más és más beállítással/jelerősséggel használja, ezért hozzá adtunk egy gain-csillapító funkciót, ami automatikusan életbe lép, ha jelszint folyamatosan klippelő szintet ér el. Ezzel azt segítve, hogy a rögzített hanganyagok ne vesszenek kárba rögzítésüket követően.”

A MixBox2 első példányai hamarosan megjelennek a Indiegogo kampány keretén belül, és a korai előrendelők “speciális” kedvezményes áron £75 / ~$95 vásárolhatják meg az alábbi linken.

Forrás: djtechtools.com

Ezt is látnod kell!

Meglepetés kontorller új megjelenéssel: Pioneer DDJ-FLX6

Itt a Pioneer legújabb Dj Kontrollere DDJ-FLX6-os! Egy 4-csatornás Dj kontroller vadonatúj funkciókal határok nélkül! …

Vélemény, hozzászólás?