Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Mine moduláris kontroller: Tedd oda a gombokat, fader-eket, tekerőket ahova te akarod

Mine moduláris kontroller: Tedd oda a gombokat, fader-eket, tekerőket ahova te akarod

A Mine moduláris kontroller egy MIDI controller, amit egy áramkör laphoz csatlakoztatható modulokkal igazán igényeidre szabhatsz.

Projekt: Mine moduláris kontroller
Gyártó: Specialwaves
Elérhetőség: Megjelenés a Kickstarteren januárban
Várható ár: Ismeretlen

A Mine egy két áramköri lapból álló rendszer, mely lehetővé teszi, hogy különálló modulok beillesztésével akárki ízlése szerinti kialakítást hozzon létre. A kisebbik S verzió 32, míg a nagyobbik 64 modul befogadására képes.

A ki- és bemeneteket tekintve van rajta egy hálózati adapter (további áram a LED-ekhez), egy USB-B a számítógéphez csatlakoztathatáshoz és több USB-A port, hogy más eszközöket is láncszerűen be lehessen kötni (kettő a Mine-on, egy a Mine S-en).

6meglio-cosi-1-1

Eddig 5 modult terveztek a Mine rendszerhez:

Pad modul (leütés és nyomásérzékeny RGB háttérfénnyel)
2 gomb modul (hasonló méretben mint a padok az APC40MK2 esetében, RGB háttérfénnyel)
Jeladó modul (végtelen forgathatóság nyomógombos kapcsolóval)
Pot modul (egy értékállító potencióméter)
Slider modul (egy 60 mm-es féder)

A Specialwaves hozzátette, hogy szeretnének a jövőben további jogwheel, trackpad és kijelző modult is tervezni hozzá.

screen-shot-2016-11-27-at-nov-27-18-42-pm
A modulok bepattintható kialakításuknak köszönhetően könnyedén csatlakoztathatóak az alaplaphoz, utána viszont stabilan rögzülnek és csak egy speciális eszköz segítségével lehet őket eltávolítani.

extract-fader
A Mine és a Mine S lekerekített fa-dizájnja letisztult, szóval egyszerűen nagyszerű. Már csak egyetlen kérdés maradt: Mit kezdesz azokkal a helyekkel, ahova nincs semmilyen modul csatlakoztatva. Ehhez nyújt segítséget a szoftveres háttér – a szerkesztőprogram automatikusan felismeri a bedugott modulokat és helyüket (irányukat is). Amellett állíthatod a tulajdonságaikat is – mint a jeladás gyorsaságát egy adott modulhoz.

screen-shot-2016-11-27-at-nov-27-20-14-pm
screen-shot-2016-11-27-at-nov-27-21-59-pm

Csináld magad kontroller

Egy apró megjegyzés a moduláris kontrollerekkel kapcsolatban: rengeteg DJ és producer kacérkodott már ehhez hasonló gondolattal. Az igazat megvallva körülbelül egy tucat újonc kínált korábban hasonló koncepciókat, mert az ötlet valóban vonzó. A probléma természetesen az árból adódott: az árak igazán jól hangzanak féderenként, gombonként, kapcsolónként, de mire a számodra tökéletes konfigurációt eléred, az összesítés már nem is annyira meggyőző.

“A Mine az a kontroller, mely a felhasználóhoz igazodik, nem pedig fordítva!”

A moduláris felszerelés remek dolog – képesnek lenni arra, hogy különálló komponenseket ki- és beszerelhess annak megfelelően, hogy mire van éppen szükséged. De ha azt kérdezitek kinek lesz jó választás egy épített kontroller, nem hiszem, hogy a jó válasz: “Minden producernek és DJ-nek.” Annak ellenére, hogy rengeteg DJ-nek nagyon jó ötletei vannak arra, hogy milyen kontrollert szeretnének (nézd meg a Midi Fighter Twister történetét, amit a DJTT egyik versenyén terveztek), ez nem jelenti azt, hogy megvannak a forrásaik vagy akár az idejük az elkészítésére. A Twister és más gyártók termékei nagyfokú személyreszabhatóságot kínálnak, de jóval olcsóbban. A csináld magad kontrollerek, melyeket rendelésre készítenek meglepően megfizethetőek, de rengeteg időt kell beléjük fektetni és nem annyira megbízhatóak.

Ezt is látnod kell!

Hallásod védelmében

A hangok a levegő rezgései által keletkeznek. Ha például ráütsz egy dobra, látod a dobbőrt …

Vélemény, hozzászólás?