Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Maschine 2.6-os frissítés

Maschine 2.6-os frissítés

A Maschine minden egyes frissítéssel jobbá válik. Nem azt mondom, hogy mostantól akár önálló eszközként is használható, de egy számítógép mellett akármikor megállja a helyét. Nem kapott ugyan forradalmi újításokat, de lehetővé teszi, hogy kiegyenlítődjenek a különböző modellek közti képességbeli eltérések, így ha a hardver oldalra eddig csak egy szerényebb összeget költöttél, esélyt kapsz, hogy ugyanazt a tökéleltes hangzást csald elő belőle, mint magasabb árfekvésű társaiból.

A Variation Engine minden modellre elérhető és két módjának köszönhetően (Humanize és Randomize) bármely dallam vagy dob szekvenciához változatosságot és spontaneitást ad. A Humanize, mely eddig csak a Maschine Jam-nél volt elérhető, felrázza a kvantálást a választott alapon, illetve elmozgatja a hangokat, így a programozott dallam is természetes játéknak fog hatni, a dobok lazábbnak fognak hangzani vagy a melódia új lendületet kap.

A Randomize emellett véletlenszerű velocity-vel és hangmagassággal új sémát alkot, így segíthet új ötletekhez vagy adhat új szerkezetet a ritmusnak. Mindent egybevetve a zene kevésbé fog statikusnak hatni, a tánctér pedig nem fog kiürülni.

Egy másik funkció, mely csak a Jam-ben elérhető, a Lock, mely egyszerűvé teszi például a egy hang karakterének megváltoztatását, a burkológörbe megváltoztatását, egy szűrő nyitását vagy bármely más paraméter modulálását, de közben mégsem kell azon aggódnod, hogy bármely beállításod elveszítenéd az eddigi munkádban. Ha Maschine Studio-t vagy MK1, MK2-es kontrollert használsz (a Mikro-t nem említi), akkor most már pillanatképeket is csinálhatsz és egy gombnyomással ugrálhatsz a beállítások között vagy visszatérhetsz az eredetihez.
64 pillanatképet készithetsz és a Morph segítségével észrevétlen átmenetet képezhetsz köztük, hogy vadonatúj lehetőségeket fedezhess fel az átvezetéseidben.

Most már közvetlenül a Maschine hardveredről is küldhetsz MIDI CC üzeneteket kedvenc MIDI-s szintidre vagy dobgépedre. Így a külső eszközök különböző paraméterek fogadására is alkalmassá válnak. Végre meg tudod változtatni a kedvenc Roland grooveboy-od lábdob-hangját vagy a kedvenc Korg szintid LFO-ját is feltekerheted, ahogy azt egy szoftveres hangszeren tennéd. Egyszerűen töltsd be a hangszer sablonját a Maschine szoftverbe és máris kezdődhet a játék!

Hogy azonnal munkához láthass, a Native Instruments csinált egy gyűjteményt a legnépszerűbb eszközökből, amit innen tudsz letölteni. Ha pedig nem találod a sajátod, semmi gond, hiszen kreálhatsz magadnak sajátot.

Ha Maschine Jam-et használsz, eddig nem tudtad a step-szekvenszeren keresztül szerkeszteni a hangok paramétereit, de ennek most vége. Mostantól meg fogod tudni változtatni a hang magasságát, velocity-jét, hosszát, lendületét és pozícióját közvetlenül az eszközről, csupán a step-szekvenszer kell hozzá. Ezen kívül módosíthatod a zengető mélységét vagy felhangolhatsz egy dobot minden egyes stepre. A Maschine 2.6-tal teljesen egyszerű beállítani a velocity-t minden egyes hangjegyre, csak meg kell nyomnod a 16 fix velocity egyikét a kiosztott hálón.

Forrás: DjTechTools

Ezt is látnod kell!

Új groove box a Novationtől

A forma és a dizájn ismerősnek tűnik, tipikus Circuit, mely a 2020-as stílushoz lett igazítva. …

Vélemény, hozzászólás?