Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Lemezjátszó és keverő a Roland-tól!

Lemezjátszó és keverő a Roland-tól!

A Roland tényleg nagyon kitett magáért a 909 Day nevű ünnepi eseménye kapcsán, hiszen komplett eszköz arzenált mutatott be a nagyközönség számára. Két a Roland-tól igen “szokatlan” eszköz is napvilágot látott, méghozzá egy DJ lemezjátszó és egy keverő személyében. Mindkettő megkapta az ikonikus TR-909 dobgép dizájnját, ami nagyon szép és letisztult külsőt kölcsönöz a számukra, így igen “old school”-ok lettek.

tt99-turntable

Íme a TT-99 lemezjátszó, amiről annyit árultak el, hogy direkthajtású, beépített phono EQ-ja van, 33 1/3 rpm, 45 rpm, 78 rpm fordulatszámok közül választhatunk és 1 kgf.cm (vagy több) nyomatékkal rendelkezik. Az árát tekintve pedig 349 dollárért vásárolhatjuk meg de, hogy pontosan mikortól azt még homály fedi. Viszont nagyon jól passzol majd a Roland DJ-99 keverő mellé.

dj-99-mixerMost pedig essen szó a DJ-99 két csatornás analóg keverőről is, amiről tényleg senki nem gondolta, hogy pont a Roland fog ilyet még készíteni. Ez a “bézik” tudású keverő a normál 3-band-es EQ mellett olyan csatorna fader-eket és crossfader-t kapott, amelyek karakterisztikája külön-külön állítható és a crossfader-e valójában egy MiniInnofader. dj-99-rearA hátulján olyan aljzatok sorakoznak, mint egy pár 6,3 jack master kimenet, egy pár RCA monitor kimenet, csatornánkénti CD és Line/Phono RCA bemenetek, valamint DVS send/return RCA aljzatok, a timecode rendszert használóknak. Továbbá, elöl található egy 6,3 jack mikorfon bemenet és egy pár fejhallgató kimenet is, ami egy 6,3 és egy 3,5 jack aljzatból áll. Ezekből is látszik, hogy a minőségre bizony nem lehet panaszunk. A lemezjátszó árához képest 100 dollárral olcsóbb keverő, így lesz 249 dollár.

Sajnos az ő pontos elérhetőségéről sem tudunk még semmit.

Forrás: djtechtools.com

Ezt is látnod kell!

NAMM 2020: RD-88 SZÍNPADI ZONGORA

Világklasszis játszhatóság. Az RD zongorák világszerte több mint három évtizede élvezik a profi felhasználók bizalmát, …

Vélemény, hozzászólás?