Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / LED / LCV kórus

LCV kórus

lcv5SGM LT-100 és LT-200 LED-csöveket használtak különleges célra és körülmények között, amikor a London Contemporary Voices (LCV), az egyik vezető nem hagyományos londoni kórus színre vitte “Reflections” koncertjét a XVIII. századi St. John-at-Hackney templomban.

lcv_greenAli Abbas, Keny Ega-Bourgeois és Owen Pritchard-Smith a Spirit Design munkatársai 3D grafikus, pixelenként címezhető LED-csövekből szerettek volna létrehozni egy csillogó fénygyűrűt., amely olyan környezetet hoz létre, melyből maga a kórus is ihletet tud meríteni. Owen Pritchard-Smith elismerte: “Első gondolatom az volt, hogy vetítést használjunk, de ez számos kérdést felvetett: Először is a 360 fokos vetítés a kamerák szempontjából rémálom lett volna, másrészt drágább és sokkal előkészítés-igényesebb opció lett volna… Mindehhez jött hozzá, hogy fogyott az idő is, így gyors, látványos megoldást kellett választanunk!

Ekkor eszembe jutott Chris a Blueprintnél, és az SGM LED-csövek. Vékonyak és részben átlátszóak, így a megvilágítással kapcsolatos fő kérdés azonnal megoldódik. Így már nem kellett aggódnom a projektorok miatt, és nem volt szükség a költséges állvány megépítésére sem. Olyan célból használtam az SGM LED-csöveket, amelyre általában nem szokták, de tökéletesek voltak egy nem hagyományos  kórus részére, amely egy különleges előadást szeretett volna létrehozni.”

lcvsmall“Ideális fényerőt és teljesítményt biztosítottak a környezet számára” folytatta Pritchard-Smith. “rugalmasságukkal lehetővé vált számomra, hogy 3D-s hatást érjek el. Ezt mással nem tudtam volna megcsinálni! Kis tömegük miatt pedig gyorsan mozgathattuk a teljes díszletet. Nagyon elégedett voltam a fényerősséggel és végül és úgy döntöttem, hogy az egész kórust fehérbe öltöztetem, hogy tükrözzük vissza az általam feléjük sugárzott színeket, így ők teljesen a show, a látvány részévé váltak.”

Az SGM LT LED-csövek  egy méteres (LT-100) és két méteres (LT-200)  pixelenként vezérelt  RGB “pálcikák”, melyek 35 mm pixel-távolsággal tartalmazzák a LED-eket. Mindegyik DMX-vezérelhető, nincs szükség hozzájuk saját vezérlőre vagy szerverre.

Linkek:

Cikk az SGM oldalán

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”lcv korus”]

Ezt is látnod kell!

Kötöttségek nélkül

Mindenki szereti a kényelmet? Igen! És mennyivel kényelmesebb olyan eszközökkel dolgozni melyekkel kevesebb gondunk van, …

Vélemény, hozzászólás?