Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / LANDR DJ Engine – DJ mix maszterizáló.

LANDR DJ Engine – DJ mix maszterizáló.

landr-mastering-dj-sets-640x360

2014 decemberében, egy új automata maszterizáló szolgáltatást mutatott be a LANDR, ami lehetővé teszi producerek számára, hogy az elkészült, de még maszterizálatlan zenéiket (wav, mp3) egy online algoritmus segítségével, gyorsan és egyszerűen le tudják véglegesíteni. Most pedig a Native Instruments-el és a Serato-val karöltve, egy új szolgáltatással jelentkezik a LANDR, ami DJ mixekhez válik praktikus kiegészítővé.

De hogyan is működik?

Screen-Shot-2016-04-06-at-Apr-6.51.41-PM-e1459972401219

Első lépésben le kell tölteni a LANDR deszktop szoftverét, ami egy nagyon kis méretű állomány és egyben egy online feltöltő eszköz is. A program létrehoz egy saját feltöltő mappát, amit a későbbiekben mindig lecsekkol, hogy került-e bele valami új tartalom feltöltésnek. Amikor végeztünk a mixünkel, egyszerűen töltsük fel azt a program segítségével és a LANDR elkészít hozzá egy 30 másodperces “előnézetet”, hogy bele tudjunk hallgatni. (Jelenleg a DJ mixek maszterizálására INGYEN van lehetőségünk.) Majd válasszuk ki a kívánt formátumot (WAV, MP3, stb.) az elkészült és már maszterizált mixünk letöltése előtt. Végső lépésként töltsük le számítógépünkre.

Előtte / Utána: jöjjön egy kis összehasonlítás.

Úgy döntöttem, a legegyszerűbb módja, hogy bemutassam hogyan is működik ez a LANDR DJ mix maszterizáló program az az, ha egy általam készített mixen próbálom ki, amin a felvétel után nem végeztem semmi különös nagy módosítást, csak egy kis gainelést, azaz csak a hangerőt toltam fel itt-ott helyenként.

Előtte / nem maszterizált:

Utána / LANDR-el maszterizált:

A felső dupla sáv a LANDR-rel feljavított mix, az alsó pedig a normál (nyers) mix. Jól látszik mindenki számára a lenti képen – amit az Audacity ingyenes vágóprogram segítségével mutatok most meg – hogy a program szépen elvégezte a maszterizálást, ez alatt értem a zenék hangerejét és a dinamikáját is.

Screen-Shot-2016-04-06-at-Apr-6.11.40-PM-e1459984448881-640x214

BÓNUSZKÉNT: Stem fájlok maszterizálása

Úgy néz ki, hogy a közel jövőben lesz lehetőségünk Stem fájlainkat is maszterizálni, a LANDR szolgáltatásain belül. A pontos időpont még nem ismert, de biztosra vehetitek, hogy beszámolunk róla egy másik cikkünkben.

Ha akarsz még többet tudni a LANDR szolgáltatásairól, itt olvashatsz róluk többet.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?