Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Korg Kaoss DJ kontroller

Korg Kaoss DJ kontroller

1Egy kis fekete, ultrakönnyű műanyag, csupa praktikus tudással. Használható DJ kontrollerként, külső effektpadként és akár önálló kétcsatornás keverőként is.

…és a neve: KORG Kaoss DJ

Első benyomások és a beállítás
Fogásra, érintésre meglepően jó minőséget képvisel. Tehát nem az a tipikus kopogós műanyag “izé”. Az ingyenesen letölthető Serato DJ Intro szoftverrel nagyon szépen teszi a dolgát, a beépített hangkártyája pedig kitűnően adja vissza a zenéink minőségét.
A beállítását illetően, miután letöltöttük a Serato DJ Intro-t, telepítsük azt (Windows-t használók telepítsék a driver-jét is, amit a hivatalos weboldalán, a letöltések fül alatt találhattnak meg), majd egyszerűen csatlakoztassuk az eszközt a mellékelt usb kábellel, a számítógépünkhöz. (Traktor szoftver esetében is ugyan így járjunk majd el!) De mindenek előtt az oldalán lévő kis kapcsolót kattintsuk át a “Controller” állásba. Ha pedig egy önálló keverőként akarnánk használni, húzzuk ki az usb kábelt a gépünkből és ugyan ezt a kapcsolót kattintsuk át “Standalone” állásra, majd dugjuk vissza a kábelt egy usb aljzatba a tápellátás miatt.


Használat közben

Serato-s DJ kontrollerként
Minden amire szükségünk lehet megvan benne: könyvtár böngészés, vezérlő gombok, loop-ok, hot cue-k, működő (érintés érzékeny) jog-pad-ok, valamint mindkét oldalon egy-egy (érintés érzékeny) vékony kis csík, a loop és a hot cue funkciókhoz. Plusz, fejhallgató vezérlés, a szintén nagyon praktikus master csatorna belehallgatási lehetőséggel, azaz a “mix”. Minden potméter kapott nagyon szép kék LED világítást is, ami nagyon jól jön a sötét helyeken való használatnál. Ráadásként mind a két oldalán
található, egy szintén ütemre világító LED VU méter.
3
Önálló keverőként

A baloldali kis kapcsolót kattintsuk át “Standalone” állásra, majd dugjuk be az usb a kábelt egy aljzatba a tápellátás miatt, ezek után máris használhatjuk a Kaoss DJ-t egy teljesértékű kétcsatornás keverőként. Két külső Line eszköz csatlakoztatására van lehetőségünk a két pár RCA csatlakozókon keresztül, amik közül a baloldalit akár mikrofon bemenetként is használhatjuk, ha az eszköz hátulján lévő Line/Mic kapcsolót Mic állásba kapcsoljuk. A mikrofont az elől lévő 6,3mm Jack aljzatba dughatjuk és a hangerejét pedig a Mic Gain potpéterrel állíthatjuk be a kívántra.
64


Külső effektpadként
Akár 120 féle paraméterezhető effektet használhatunk a beépített Korg KAOSS FX pad segítségével. Egy igazán kreatív DJ számára maga a menyország lehet ez a tömérdek effekt, amik közül csak párat említenék meg: filter, echo, delay, reverb, looper, lead, stb. . De bátran vezérelhetjük a pad-el az alap Serato effekteket is, ha épp ahhoz van kedvünk. A lenti videóban pedig jól ki is próbálják szinte mindet, tehát kövessétek figyelemmel.

Összegezve
Kifejezetten azok számára ajánljuk ezt a “kisügyest”, akik pont egy praktikus, kicsi, all-in-one eszközt keresnek másodlagos vezérlőnek, mert nem akarják mindenhová cipelni az “óriás” pultjukat. De szintén nagyon kitűnő választás lehet azoknak is, akik még csak most ismerkednek a “dídzsézés” rejtelmeivel és nem akarják nagy költségben verni magukat az első kontrollerük megvásárlásakor. Tehát mégegyszer, mit is kapunk 49.900.- Forintértért?

  • önálló kétcsatornás keverő (2db Line-in eszköz, mikrofon vezérlés)
  • usb DJ kontroller (Serato és Traktor támogatás)
  • külső FX effekt vezérlőt (120db. effekt)
  • loop és hot cue vezérlés
  • megvilágított potméterek és gombok, kétoldali LED VU méter
  • beépített hangkártya
  • kompakt méret

A termék megvásárolható a www.zajaruhaz.hu webáruházunkban.

KORG – Kaoss DJ kontroller
Webshop

Ezt is látnod kell!

Új groove box a Novationtől

A forma és a dizájn ismerősnek tűnik, tipikus Circuit, mely a 2020-as stílushoz lett igazítva. …

Vélemény, hozzászólás?