Legfrissebb tartalom
Főoldal / Érdekesség / JBL IRX115S – Mélyládával bővül a belépőszintű Bluetooth-os széria!

JBL IRX115S – Mélyládával bővül a belépőszintű Bluetooth-os széria!

A népszerű belépőszíntű és költséghatékony Bluetooth széria aktív szubbasszussal bővül!

A JBL Professional kaliforniai főhadiszállásán ma hivatalosan is bemutatkozott az IRX széria legújabb tagja, az IRX115S aktív szubbasszus.
Az IRX115S csakúgy, mint a széria többi tagja, a JBL több évtizedes touring és egyéb hangosítások terén szerzett technológiai vívmányait felhasználva került megalkotásra, hogy kétséget kizáró minőségi hangzás legyen elérhető. Mindez elsősorban a teljesen erre a szériára tervezett hangszórókészletnek és erősítőmodulnak is köszönhető, nem is beszélve az egyedi tervezésű bassz-reflex doboznak, és a végletekig finomhangolt hangváltó és polaritás beállításoknak. Mindehez egy elég impresszív számadat is társul: 128 dB-es hangnyomásérték erőteljes mélyfrekvenciás lefedéssel, mely mindössze egy alig 30 kg-os ládában helyezkedik el.

„Az IRX széria tervezésekor elővettük a több mint 70 évnyi JBL műszaki megoldásokat és innovációkat és megalkottunk egy könnyűsúlyú, de ugyanakkor erőteljes hordozható PA rendszert, amely minimális szakértelem mellett is nagyszerű hangzást garantál.” – mondta Craig Lambrecht, a Harman Professional Portable PA szekció igazgatója. „Az IRX széria már így is rengeteg vásárlót meggyőzött a hangjával és rendkívül kompakt méreteivel. Az IRX115S szubbasszus alkalmazásával teremrengető mélyekkel lehet turbózni a rendszert, anélkül, hogy mélyebben a zsebbe kellene nyúlni”.

A hangfal szíve egy erőteljes 15” átmérőjű mélyhangszóró 3” méretű tekercseléssel, mely 35 Hz-től 147 Hz-ig képes (-10 dB) megszólaltatni a mélyfrekvenciás hangokat. Szorosan hozzá kapcsolódik egy rendkívül hatékony 1300 Wattos erősítő, mely a felsőszintű akusztikus teljesítmény mellett a megfelelő komponensvédelemről is gondoskodik. A felhasználóknak lehetősége van 80Hz-es, 100Hz-es, vagy 120Hz-es váltási frekvenciák között válogatni, és a lehető legkifinomultabb átvitelt biztosítani, különösen, ha saját szériás IRX szélessávú topládák kerülnek illesztésre. A már említett finomhangolt reflexnyílás segít tovább optimalizált hangzást nyújtani, és jelentősen csökkenti a mélyhangszóró zajokat.

Az IRX115S szub használatával a tökéletes hangzás csak egy gombnyomásra van. A megfelelő crossover és polaritás beállításokkal, valamint a 8” vagy 12” IRX szélessávú hangfalak párosításával elérhetővé válik a Bluetooth stream lehetőség is, a beépített automatikus dbx gerjedésgátló algoritmusával, ducker áramkörével és előre beállított EQ preset lehetőségeivel egyetemben.

Az innovációknak nincs vége az akusztikánál: A strapabíró MDF borítás egy sűrűszövésű megerősített méhsejtrácsos előlapi takarást kapott mely hosszútávú védelmet garantál anélkül, hogy az akusztikus teljesítményt befolyásolná. A rendszerbővítési opciókat hivatott megkönnyíteni az integrált állványadapter is a hangfal tetején, melyre szélessávú ládák helyezhetők el. A szállítás nagyon egyszerű, a beépített ergonomikus füleknek hála. És mint minden JBL termék, az IRX115S is átesett a JBL legendás 100 órás tortúra tesztjén.

Az IRX széria tökéletes választás költséghatékony alkalmazásokhoz zenészeknek, DJ-knek, előadóknak, és fitnesz oktatóknak. A legendás hangzás garantált, hangmérnöki diploma nem szükséges.

Az JBL IRX115S széria 2020 év végétől kapható majd.

Az IRX széria a webshopunkban is megtalálható és rendelhető -> zajaruhaz.hu

Ezt is látnod kell!

Az eső sem árt neki

Az akkumulátoros rendezvényvilágítás egyre népszerűbbé válik. A BeamZ igazi mérföldkövet állított fel a BBP sorozatával. …