Legfrissebb tartalom
Főoldal / Producer eszközök / Ingyenes kiegészítők / Itt az Ableton Live 9.5 update és a Push 2!

Itt az Ableton Live 9.5 update és a Push 2!

A berlini Ableton az elmúlt napokban felcsigázta a felhasználóit, ugyanis számos olyan újítással adták ki a Live 9.5-ös frissítését, melyekre régóta vártunk már. Ráadásul nem csak szoftveres szinten, de hardveresen is a következő szintre lépett a gyártó, itt a Push 2!

photo-live

Live 9.5

A 9.5 újításai közül a Simpler újratervezése emelkedik ki, melyet rendesek ráncba szedtek a készítők. Megújult kezelőfelület, warping és slicing funkció valamint egy teljesen új analóg modellezésű filtert is beépítettek. Utóbbi fejlesztését a Cytomic-nak köszönhetjük, a Simpler-ben, Sampler-ben, Operator-ben valamint az Auto-Filter-ben találkozhatunk vele. A Max For Live használók se búsuljanak, nekik 3 új hangszer áll rendelkezésre. (Bass, Poli, Multi)

Még több info a Live 9.5-ről itt!

Push 2

A fenti frissítéseknél is nagyobb hír talán, hogy hardveres szinten is nagyot lépett a gyártó. Megköszönve az Akai eddigi munkáját, a Push 2-t már házon belül fejlesztették, ezáltal még mélyebb hardver-szoftver integrációt megvalósítva.

A legfeltűnőbb újítás a magas felbontású és látványos RGB kijelző, nagyobb touchstrip és a kényelmesebb pad vezérlés (A további funkciókról bővebben is írunk majd). Mi több, a meglévő Push használók egyszerűen visszaválthatják régi eszközeiket és 30%-kal olcsóbban juthatnak hozzá az új Push 2-höz. A visszaváltás menetéről itt olvashattok, a Push 2-ről még több infót pedig itt találtok.

01_push2_1

Link

Sorban a harmadik újítás a Link lehetőség lesz, mellyel több Live és iOS app együttesen is használható lesz egy időben. Az egy hálózaton lévő felhasználók tehát szabadon, vezeték nélkül tudnak egymással zenélni, csak úgy mintha akusztikus, élő hangszereken játszanának egyszerre.

A Link funkció megjelenése egyelőre várat magára, azonban az tudható, hogy szintén ingyenes update-ként lesz majd letölthető. Bővebb információ itt.

Ezt is látnod kell!

Logic Pro X 10.15. frissítési infók

A Native support oldalán folyamatosan frissülnek ezzel kapcsolatban az iformációk, így érdemes az figyelemmel követni: …

Vélemény, hozzászólás?