Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Íme a Pioneer új zászlóshajója: DDJ-RZX!

Íme a Pioneer új zászlóshajója: DDJ-RZX!

A Pioneer nem tétlenkedik nyáron sem, a napokban bejelentette az új négy csatornás kontrollerjét, a DDJ-RZX-et. A kontroller három darab nagy felbontású, 7″ érintőképernyőjén lesznek nyomon követhetőek a zenei információk, hullámformák, továbbá a videók, utóbbi a Rekordbox Video Plus Pack-jével közösen nem csak DJ, hanem VJ lehetőségeket is tartogat a felhasználó számára. A kontroller kapott továbbá két nagyméretű jog tárcsát, az említett 4 csatornás keverőt, valamint a DJM-900NXS2-ből már jól ismert Sound Color FX-et és Beat FX-et is.

Fontos, hogy a DDJ-RZX nem egy standalone rendszer, mint mondjuk a XDJ-RX, tehát esetében szükség van egy laptopra és Rekordbox DJ-re egyaránt. Az új kontroller kompatibilis a Rekordbox DVS-el: a két phono bemenettel lemezjátszókat csatlakoztathatunk a rendszerhez, továbbá 4 line bemenet van a CDJ-knek. Ezen kívül a klasszikus csatlakozási lehetőséget szintén megtalálhatóak a keverőn: 2 combo XLR-jack a mikrofonoknak, míg kimeneti oldalon XLR és 6.3 Jack.

DDJ-RZX-Main-Image

A Rekordbox Video Plus Pack-ja jó opció lehet azoknak a DJ-knek, akik előzőleg Virtual DJ-t vagy Serato DJ-t használtak, ezen kívül kompatibilis a teljes DDJ-R szériával, nem csak a DDJ-RZX-el. A legtöbb népszerű videó formátumot (MP4, AVI, WMV stb.) támogatja, képeket vetíthetünk róla és élő kamera feed-re is lehetőség van.

pioneer_ddj-rzx_close_up_1_1

A Pioneer lázas ütemben gyártja a “Rekordbox kontrollereket”, azonban a DDJ-R szériától eltérően most egy kimondottan multimédia DJ kontrollert hoztak össze. Ez az első olyan Rekordbox DJ kontroller, mely beépített kijelzővel rendelkezik és szintén a legelső mely támogatja a Rekordbox Video-t is. Első ránézésre sokban hasonlíthat a DDJ-RZ-re, de az említett kijelzők, a több effekt lehetőség és további funkciók kiemelik a széria többi tagja közül.

Visszatérve a kijelzőkre. Sokban emlékeztet a Numark Dashboard-ra, mely ugye a Serato DJ kiegészítője, de a Pioneer tovább gondolkozott, hiszen amellett, hogy érintőképernyő, a zenei információk mellett videó lejátszására is alkalmas.

Az bátran kijelenthető, hogy a DDJ-RZX a leginkább “funkció-vezérelt” kontroller a jelenlegi Pioneer családból, azonban használatát nem mindenkinek ajánljuk: amennyiben kizárólag zenei mixelésre koncentrálsz és a videó része kevésbé érdekel, úgy ezer más lehetőséged van, akár a Rekordbox  ‘ökoszisztémán’ kívül is.

Továbbá az ára is nagyon húzós: a DDJ-RZX 3000 dolláros áron fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Azonban ha azt nézzük, hogy a kontroller mellé kapunk egy Rekorbox DJ-t, Rekordbox Video Plus Pack-ot és Rekordbox DVS-t (melyek árai összesen 400 dollárt tesznek ki), valamint a beépített kijelző és a tuningolt effektek megérik azokat az extra dollárokat/forintokat.

Még több infóért látogass el a Pioneer oldalára!

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?