Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Hogyan turbózd fel a Sennheiser HD 25-öt?

Hogyan turbózd fel a Sennheiser HD 25-öt?

13275103_10153706678998174_757694065_o

A fejhallgató egyértelműen lételeme egy DJ-nek: talán nincs is annál rosszabb, amikor megérkezel egy buliba és rájössz, hogy otthon maradt a kedvenc fülesed. Ráadásul az egész szett/este alatt viselned kell, így több szempontból is fontos, hogy a megfelelő márkát/típust válaszd.

Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan lehetne még személyesebbé tenni a fejhallgatót, mely megkülönbözteti a többi hasonló típustól? Ebben a cikkben erre keressük a választ, melyet a DJ-k körében egyeduralkodónak számító Sennheiser HD 25-ön mutatunk be. A cikk a digitaldjtips.com írása alapján készült.

Hogyan estem szerelmbe a HD 25-tel?

Hangmérnök vagyok, így nem mondok újat azzal, hogy a hangminőség fontos számomra. Nem szeretem a túlszínezést és a szükségtelen mélyeket és magasokat, így döntöttem a Sennheiser HD 25 II mellett, mely minden túlzás nélkül az egyik legjobb fejhallgató ugyanúgy stúdiózásra, ahogyan DJ használatra is.

2010 végén elhatároztam magam és vettem egyet: azóta is nagyon jól szolgálnak. 6 év távlatában még mindig nagyon jól szól és külalakra is legalább olyan jó állapotban van, mint az első hónapokban. Minden egyes alkalommal, amikor kiveszem a 25-öst a táskámból, érzem magamon a kollégák elismerő nézéseit. Népszerűsége ellenére, nem lehet elmenni amellett sem, hogy stílusos megjelenésével rendkívül jól mutatnak az egyénen.

Azonban egy idő után elkezdtem gondolkozni, hogyan lehetne még egyedibbé tenni? 

Alumínium minden áron

Cans-2_updated

Ennél a pontnál megállnék picit, hiszen különbözik a többi “tuning” ötlettől. A Sennheiser HD 25 Aluminium a nevéből adódóan annyiban külöbözik sima társaitól, hogy a kapszulák külső borítása egy tetszetős alumínium borítást kapott. (plusz állítólag egy lehelletnyivel jobban is szólnak mint a műanyag borításúak)

Az első lépés tehát, hogy eladod a “régi” HD 25-öt és beruházol egy alumínium verzióra, amennyiben megengedheted magadnak. Mivel a HD 25 köztudottan nagyon megbízható, így ha az évek során még vigyáztál is rá, egészen biztos, hogy találsz valakit, aki jutányos áron el fogja vinni.

Amennyiben meg vagy elégedve a jelenlegi fülessel, nézzük meg a második pontot…

Egyenes kábelt spirálozottra!

Cans-3_updated

Az egyenes kábel elsősorban a DJ-k számára okozhat némi kellemetlenséget: könnyen összegubancolódik ha folyamatos mozgásban vagyunk a DJ pultban. Itt jön a képbe a spirálozott kábel. Igaz elég borsos összeget kell kifizetni érte, azonban ha egyszer kipróbálod nem fogod megbánni ezt az összeget.

Készen is vagyunk….vagy mégsem? A kábel cseréjével már látható változáson ment át a “natúr” HD 25 azonban van itt még egy dolog, mely hab lehet a tortán…

Fülpárna tuning

Cans-4_updated

Ha nem ragaszkodsz az egységes fekete megjelenéshez és egy kis színt vinnél a fejhallgatódba akkor a többféle színben elérhető velúr fülpárnákat keresed. Ízlések és pofonok, én a pirosat válaszottam…

Forrás: digitaldjtips.com

Ezt is látnod kell!

Megújúlt podcast mikrofon a Relooptól

Itt a Reloop megújúlt hordozható, beépített hangkártyás sPodcaster Go mikrofonja.  Egy elegáns, retro formájú, mobil …

Vélemény, hozzászólás?