Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Hivatalos közlemény: Pinoneer DJ eszközök, Traktor támogatással!

Hivatalos közlemény: Pinoneer DJ eszközök, Traktor támogatással!

dj_logo_whitebckgrd_med

A Pioneer DJ CDJ-2000NXS2 lejátszó és DJM-900NXS2 keverő hivatalosan is megkapta a TRAKTOR PRO 2 és TRAKTOR SCRATCH PRO 2 támogatást, ami egyben tartalmazza USB-HID Control funkciót is. Mostantól mind a két Native Instruments szoftver kompatibilis a DJM-900NXS2 keverő és az DVS funkciójával, valamint a CDJ-2000NXS2 multi player USB-HID control funkciójával. Ez mind a Pioneer DJ Certification Program keretein belül jött létre, hogy akadálymentesen tudjuk használni a két gyártó termékeit.

Nem kell mást tennünk, egyszerűen csatlakoztassuk a DJM-900NXS2 keverőt a PC/Mac számítógéphez és máris használhatjuk a TRAKTOR SCRATCH PRO 2 Hands-On Timecode Control funkcióját, aminek segítségével a lemezjátszókkal vezérelhetjük a számítógépen található audio fájljainkat. Ehhez persze szükségünk van TRAKTOR SCRATCH Control bakelitlemezre, vagy CD lemezre is. A beállításuk pofon egyszerű, köszönhetően a két beépített hangkártyájuknak.

A CDJ-2000NXS2 timecode CD lemez nélkül képes vezérelni a TRAKTOR PRO 2 szoftvert és a scratch, sebességállítás funkciók mellett a lejátszó képernyőjén szintén megjelenek a track-információk, borítók is. Így gyorsan és azonnal kiválaszthatjuk a következő lejátszandó zenét is úgy, hogy közben nem kell a számítógép kérnyőjére néznünk.

A regisztrált felhasználók számára már ingyenesen letölthető/elérhető a Traktor 2.11.0 verziója, de mindenképp szükségünk van a CDJ-2000NXS2 lejátszó Ver.1.50-ás és a DJM-900NXS2 keverő Ver.1.20-ás firmware frissítésére is, a DVS funkciók használatához.

DJM-900NXS2 keverő használata TRAKTOR SCRATCH PRO 2 szoftverrel:

  1. Csatlakoztassuk a DJM-900NXS2 keverőt a PC/Mac számítógéphez és máris használhatjuk a TRAKTOR SCRATCH PRO 2 Hands-On Timecode Control funkcióját, aminek segítségével a lemezjátszókkal vezérelhetjük a számítógépen található audio fájljainkat. Amennyiben CDJ-2000NXS2 lejátszót használsz nincs szükséged timecode CD lemezre.
  2. A két beépített hangkártyának köszönhetően nagyon egyszerűen lehet egymástól átvenni a DJ szettet úgy, hogy egyszerre csatlakoztatunk két számítógépet a lejátszó felső részén található USB portjaira. Nincs más dolgod csak a megfelelő forrást kiválasztani.
  3. Külső hangkártya nélkül van lehetőségünk a DJM-900NXS2 keverőt audio kimenetként használni a TRAKTOR SCRATCH PRO 2 szoftveren belül, köszönhetően a beépített hangkártyájának. A beépített profi 96 kHz/24-bit mintavételezésű hangkártyája segítségével egyesével állíthatunk be minden egyes audio ki és bemenetet, miután rácsatlakoztunk a PC/Mac számítógépünkre. Olyan beállítási módok közül választhatunk, mint hagyományos DJ lejátszó, track recording, vagy track készítés.

CDJ-2000NXS2 lejátszó használata TRAKTOR PRO 2 szoftverrel:

1. Ha CDJ-2000NXS2 lejátszót használsz nincs szükséged timecode CD lemezre a TRAKTOR PRO 2 szoftver vezérléséhez. A lejátszón található loop, sebességállítás, play/cue és scratch funkciók linkelve vannak a szoftverhez.

2. Track információk a CDJ-2000NXS2 képernyőjén:

  • Mostantól látszódnak a track információk a CDJ-2000NXS2 kijelzőjén, így könnyen nyomon követheted és kiválaszthatod a zenéket a lejátszó Rotary Selector gombjával.
  • Artwork Image-ek, azaz az album borítók is megjelennek a kijelzőn.
  • A nagyfelbontású, színes Waveform kijelző segítségével azonnal láthatjuk a részletes cue és mix pontjainkat. A WAVE ZOOM segítségével pedig még bele is nagyíthatunk ebbe az információsávba, ami újdonságnak számít a TRAKTOR PRO2 szoftver esetében, köszönhetően az USB-HID Control-nak.

3. Külső hangkártya nélkül van lehetőségünk a CDJ-2000NXS2 lejátszót audio kimenetként használni a TRAKTOR PRO 2 szoftveren belül, köszönhetően a beépített hangkártyájának.

 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?