Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Futurisztikus zenekészítés a Zoom ARQ Aero Rhythmtrack-el!

Futurisztikus zenekészítés a Zoom ARQ Aero Rhythmtrack-el!

Mindig öröm nézni azokat a gyártókat, melyek kiszakadnak saját komfortzónájukból és mernek valami nem szokványosat a közönségnek mutatni. Ezt az idei NAMM-on a Zoom lépte meg, legújabb termékük gyakorlatilag egy kör alakú step szekvenszer, looper és Bluetooth kontroller.

Nehéz lenne összeszedni az ARQ összes funkcióját, így csak néhány fontosat emelnénk ki:

  • Egyszerre dobgép, szekveszer, szintetizátor, looper és MIDI kontroller
  • Két részből áll: egy Base Station nevű alap modulból (itt lehet kiválasztani a módokat, hangokat stb.) és egy vezeték nélküli Ring Controllerből (ez lenne maga a hangszer)
  • 468 PCM dob minta, 70 one-shot és rengeteg effekt
  • A Ring Controlleren 96 db nyomásérzékeny pad (melyek a gyűrű tetején, oldalán és alján helyezkednek el) továbbá 160 db programozható LED található
  • A Ring Controller gyorsulásmérőjével változtathatóak az effektek paraméterei, a hangmagasság vagy épp a tempó (3 irányú tengelyen használható)
  • Nincs szükség semmilyen külső szoftverre, ugyan a Ring Controller küld ki MIDI jeleket, de a gyártó a hardveren belüli szerkesztést preferálja

Hogy jobban tudjunk azonosulni a fent leírtakkal, a Zoom mellékelt néhány ízelítő videót:

Az ARQ Aero Rhythmtrack áprilistól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, 599 dolláros áron. (átszámítva körülbelül 173 000 Ft)

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?