Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Kültéri és építészeti világítás / Forradalmi belsőépítészeti megvilágítási megoldások az SGM-től

Forradalmi belsőépítészeti megvilágítási megoldások az SGM-től

raillights_banner

Hivatalosan is elstartolt az SGM új LED fényvető családja, aminek tagjai – a cég új irányelveihez híven – a szofisztikált, kompromisszummentes beltéri, elsősorban kommerciális világítási szegmenst célozzák meg. Az R-2 (Rail light) széria a hagyományos sínes spot lámpatesteket hivatott kiváltani modern, nagyteljesítményű LED-del szerelt, távolról is vezérelhető fényvetőkkel, míg a D-2 (Down light) széria a jelenleg elérhető álmennyezeti világítási paletta megreformálására jött létre.

r_2_front_bwMindkét szériáról általánosságban elmondható, hogy alapvetően két színben (fekete és fehér), többféle nyitásszögű optikákkal, valamint 3000K fehér, 4000K fehér, illetve RGBW FC verziókban lesznek kaphatóak. A betáplálásuk direkt 230V-ról történik, így sem a sínes, sem az álmennyezeti széria választása esetén sincs szükség a kiépített betáp infrastruktúra átépítésére, az SGM R-2 és D-2 telepítésekor egyszerűen csak ki kell cserélnünk a régi lámpatesteket az újakra.

 

A gazdaságos működést biztosító, nagy fényerejű és magas fényvisszaadási indexel rendelkező LED-ekkel dolgozó család azonban nem egyszerűen kiváltja, hanem messzemenően kiterjeszti a rendszerben rejlő megvilágítási lehetőségeket. A lámpatestekbe gyárilag beszerelt Lumen Radio W-DMX vevőknek köszönhetően a teljes rendszert DMX-en keresztül tudjuk vezérelni, akár egy erre hivatott architekturális, illetve show vezérlővel, akár az SGM saját fejlesztésű, C-5 névre hallgató, kifejezetten egyszerű, felhasználóbarát szoftverével. A telepített eszközök – a konfigurációt követően – külön DMX címet kapnak, így minden egyes fényvető fényerejét (és RGBW verzió esetében színét is) külön-külön tudjuk beállítani és elmenteni, ezzel teljesen egyedi, vagy akár dinamikusan változó megvilágítási képeket varázsolva a helyiségbe.

d_2_square_bwd_2_round_bw

Az R-2 és a D-2 ilyen mélységű programozhatóságával kinyílik a lehetőségek tárháza a kreatív üzlettulajdonos, illetve designer előtt. Nemcsak, hogy szemet gyönyörködtető világítási képeket szerkeszthetünk, hanem azokat lehetőségünk van például időzítve (pl. óránként váltakozva, vagy minden hétköznapnap este 7-kor), vagy valamilyen külső hatásra (pl. ha besötétedik, vagy egy ember elsétál a kirakat előtt) aktiválni. Ez már a jelen, nem a jövő.

További információkért érdemes figyelni a honlapunkat, illetve vonatkozó Facebook oldalainkat!

Ezt is látnod kell!

“Hűha” vizualizáció SGM LED gömbökkel

  A dán AV Center nagy konferenciatermében sikerült egy igazán látványos vizuális effektet megvalósítani SGM …

Vélemény, hozzászólás?