Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / FBT / FBT Ventis széria

FBT Ventis széria

A Ventis széria minőségét garantálják a B&C kompressziós driverek és FBT saját gyártású mélyközép hangsugárzói. A 115, 112 és 110 kétutas, bass reflex ládái 15 mm-es nyírfa rétegelt lemezből készülnek, az előlapi rács kialakítása és a speciálisan kezelt akusztikus szövet biztosítja jellegzetes megjelenését.

Az  FBT-ől megszokott módon a hangfal külső burkolatán 3 különálló síkban találhatók rögzítési pontok, melyek nagyban megkönnyítik a függesztéses installációt, ebben nagy segítségünkre lehet a 6db M10-es riggelési pont. Falra történő konzolos fix rögítés esetén szintén az M10-es pontokra rögzíthető U konzolok segítenek, melyek 0°-tól 90° szögig állíthatóak. A Ventis modellek markolatai alumíniumból készülnek amin gumi réteg van, ezzel is konfortosabbá tegyék a markolat tapintását.

Névtelen-4Névtelen-3

 

Alul megtalálható a szabvány 35 mm-es hangfalhüvely mely az állványra történő felhelyezést segíti, színpadi monitor felhasználásnál pedig nagy segítséget jelent a 45-fokos dönthetőségi szög.

A 206-os modell némileg eltér a többi típustól, elsősorban hosszúkás mérete miatt, ez tulajdonsága teszi lehetővé a szélesebb körben való felhasználást, akár egy színházi erkély alatti fix telepítést, de kiegészítő front fill-ként, vagy diszkrékt megjelenést igénylő rendezvényeknél/installációknál, akár szubládával kiegészítve egy nagyon dinamikus, tiszta, részletgazdag konstrukciót is kaphatunk.

Anyaga 12mm vastag rétegelt nyírfa, hátsó oldalán egy darab emelést segítő fogantyúval ezzel tudjuk felemelni a  hangfalat. Fix installációhoz opcionálisan rendelhető U konzol ami 0°-tól, szakasozosan 90°-fokos szögig állítható. Ha már a szögekről van szó, mindenképp meg kell említeni, hogy a VENTIS szériában forgatható magas tölcsér van, ami szintén a tökéletes lesugárzási szöget és a kívánt hangzást hivatott elérni.

User-Manual-Ventis-15

Az aktív 206-os VENTIS modellekbe új tervezésű olasz kapcsolóüzemű végfokok kerülnek beépítésre. Az alacsony frekvencia tartományok hatékony erősítését  D-osztályú,  700W (RMS) végfok modul végzi rendkívül alacsony torzítással (THD), a magas tartomány meghajtását egy  200W (RMS) teljesítménnyel rendelkező Class-H / AB kialakítású végfok látja el.

FBT-Ventis-110-112-115-206-660x330

Végül, de nem utolsó sorban essen szó az eszköz hátulján található DSP modulról, ami rendkívül felhasználóbarát, 6 előre optimalizált beállítással, amit egy forgó, benyomható (push to select) pótméterrel tudunk kezelni. Valamint rendelkezésünkre áll további két üres programhely (slot) az egyéni beállítások tárolásához, tárhelyenként 5 EQ parametria rögzítése lehetséges. A következő beállítások gombnyomásra elérhetőek: felüláteresztő szűrő, mikrofon/vonal választó, mély, közép és magas hangszín szabályzás és a (delay) késleltetés, ami 0 és 3,5 méter távolságra van kalibrálva.                       A felhasználó választhat két fix limiter beállítás közül, MAX-hangnyomás vagy MAXIMUM-hangminőség, hogy a lehető legmegfelelőbb módon használjuk ki a hangfal paramétereit.

 

 

 

Forrás: www.fbt.it/en/

Ezt is látnod kell!

NAMM 2020: RD-88 SZÍNPADI ZONGORA

Világklasszis játszhatóság. Az RD zongorák világszerte több mint három évtizede élvezik a profi felhasználók bizalmát, …

Vélemény, hozzászólás?