Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Életmódtanácsok DJ-ktől DJ-knek

Életmódtanácsok DJ-ktől DJ-knek

A legtöbb DJ-nek a klubélet hektikus világa számos problémát okoz. A legextrémebb esetben a folyamatos éjszakázás tönkreteheti a karrierjét, az egészségét és a magánéletét is. A DJTT nyolc profi DJ közreműködésével vizsgálta meg, hogyan lehet megelőzni a hosszútávú károkat.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy a legfontosabb a folyamatos egyensúly megtartása. Mivel útközben a kapkodás miatt keveset alszanak, rengeteget éjszakáznak, főleg gyorskaját esznek és a bulik miatt jócskán fogyasztanak alkoholt is, a köztes szünetekben éppen ezt igyekeznek ellensúlyozni. Álljon itt néhány jótanács azoktól a srácoktól-lányoktól, akik ebben az iparban többéves tapasztalattal rendelkeznek:

1. A mozgás fontosságát mind kiemelték. Legyen az futás, úszás vagy bármilyen másfajta mozgás, a lényeg, hogy szívesen csináld. Pár óra a futógépen, hangoskönyv vagy podcast a fülben és egyszerre fejleszthető a test és az elme. Ha inkább a zenét kedveled, ez lehetőséget ad, hogy átgondold az előtted álló napot, esetleg inspirációt gyűjts. A kulcs mindig az elköteleződés és az önfegyelem. Ha pedig végeztél, jobb lesz a hangulatod, nyugodtabban alszol és energikusabb leszel napközben is.

2. A második legfontosabb az étkezés. Mivel egy-egy turné közben főleg gyorskaján élnek, fontos, hogy legyen náluk valamilyen egészséges finomság, esetleg egyeztethessenek a szervezőkkel, hogy milyen diétát követnek. Nem kell mindig feltétlenül salátát fogyasztani, de mindenképpen fontos a minőségi hozzávaló.

3. A legnehezebb kérdés mindenki számára az alvás volt. Természetesen, hogy egy-egy buli után a felgyülemlett adrenalin pörgeti a szervezetet, így mire el tudnál aludni, indulhatsz is a következő munkára. Fontos tehát, hogy amikor csak tudod, aludd ki magad. Legyen itt szó csak egy pár órás napközbeni szundiról vagy egy kihagyott afterparty-ról, jusson eszedbe, hogy azok, akik ezekre a bulikra hívnak, általában másnap vagy harmadnap nem kell, hogy ismét végig tudjanak tolni egy éjszakát. Emellett ismét képbe kerül az étkezés: inkább egyél a buli előtt keveset és ne utána hajnalban zabáld tele magad!


4. Legyen mindig elég víz a szervezetedben! Utazás és munka közben rengeteget utazol, izzadsz és éjszakázol, szóval fontos, hogy folyamatosan pótold a folyadékot, különben éhesnek és kimerültnek fogod érezni magad. Ahogy a kérdezettek közti egyetlen női DJ kifejtette, fontos, hogy mindig kívül-belül hidratált légy, mert ugyan nem lehetsz örökké szép, de legalább megpróbálhatod.


5. Ha pedig ivás, természetesen nem maradhat ki az alkohol kérdése sem. Arról megoszlott a vélemény, hogyan lehet kezelni a helyzetet, de úgy tűnik erre a kérdésre mindenkinek megvan a maga válasza. Volt, aki teljesen elzárkózott a fogyasztásától, volt, aki úgy gondolta, ez feltétlenül a bulik velejárója, szóval inkább tippekkel próbált segíteni, hogyan lehet túlélni. A tippek között szerepelt két Advil lefekvés előtt, hogy a másnap ne legyen olyan rossz, hogy ne igyál mást, csak rövidet és ne keverd, esetleg két nagy pohár víz minden pohár között, illetve, hogy csak azokkal igyál, akikkel utazol vagy akikkel együtt vagy. Mind közül a legextrémebb: Buli előtt tolj be egy aktív széntablettát, hogy a káros anyagok ne jussanak el a bélrendszerbe.


6. Maradj nyugodt minden körülmények között. Mivel a stressz öl, próbáld meg elkerülni. Minden probléma akkora, amekkorát csinálsz belőle, a konfliktuskezelés pedig legtöbbször Rajtad múlik.

7. A csapat legtapasztaltabbja kitért arra is, hogy hogyan kezelheted a folyamatos távollétet, azt az érzést, hogy mivel állandóan úton vagy, magányosnak és otthontalannak érezheted magad. Egyrészt kiemelte az apró szertartások fontosságát: mindig legyenek olyan szokásaid, amelyek számodra a hazatérést jelentik. Legyen ez egy hely a kocsikban vagy bizonyos tárgyak a hotelszobában, a fontos, hogy tudd ezek mit jelentenek számodra. Emellett a gruppikérdést is gyorsan rövidre zárta: véleménye szerint érdemes őket elkerülni, ugyanis lehet úgy érzed, dicsőség minél több lányt ágyba vinni, de mivel Te vagy a híresség kettőtök közül, érdemes elgondolkodni, végül melyikőtök válik trófeává.

Ezek az apróságok segíthetnek az egészség megőrzésében, de természetesen a legfontosabb, hogy mindig legyél felkészült, lásd, hogy hová tartasz és milyen úton jutsz el oda. Gondoltam, lehetne ez egy amolyan vitaindító is: Nektek mi vált be eddig? Mit gondoltok mi a titok?

Forrás: DjTechTools

Ezt is látnod kell!

JBL PRX ONE – Az új All-In-One mobil PA rendszer

Tovább gyarapodik a manapság igencsak népszerű hordozható oszlopsugárzók családja, a JBL Professional ugyanis a northridge-i …

Vélemény, hozzászólás?