Legfrissebb tartalom
Főoldal / Producer eszközök / A hangkártyákról / BomeBox: a profi MIDI/USB/WiFi Hub

BomeBox: a profi MIDI/USB/WiFi Hub

bomebox

A 2015. januárjában megrendezett NAMM kiállításon találkoztunk először a Bomebox egy korábbi verziójával. Ez volt a Bome Software cég első saját hárdvere, ami valójában egy “mindentbele” hub. Értjük ez alatt azt, hogy rajta keresztül számítógép nélkül csatlakoztathatunk mindenféle (MIDI/USB) audio eszközt egymáshoz.

A BomeBox hub ára 199 Euró, de mit is kapunk ezért az összegért cserébe?

Az eszköz segítségével lehetőségünk van például arra, hogy összekössünk egy klasszikus Roland MIDI szintetizátort, mondjuk egy Midi Fighter 3D USB vezérlővel. Tehát a fő funkciójának a lényege, az egyszerű “port forwarding”. Továbbá képes scripteket is futtatni MIDI oldalon és valós időben. A saját MIDI Translator Pro névre hallgató szoftverükkel egyszerűen kioszthatjuk és értelmezhetjük a MIDI üzeneteket a programok és hárdverek között.

Mindenek előtt szükségünk van egy számítógépre, hogy elkészítsük a csatlakoztatni kívánt eszközeink mapping-jait, amit később fel kell töltenünk a BomeBox-ra, így ezek után már tud működni önálló egységként.

815-76_bomebox_with_cablesMiért van szükségünk a BomeBox-ra?

Amikor először bemutatták a közönségnek az 1983-as téli NAMM kiállításon a MIDI interface-t, egy rendkívüli bravúrnak számított. A két “elkövető” pedig nem más volt, mint Dave Smith (a Sequential Circuits későbbi elnöke) és Ikutaro Kakehashi (a Roland cég tulajdonosa), így Ők alkották meg ezt a felületet, amin keresztül lehetővé vált, hogy több más gyártó által készített MIDI eszköz kommunikálni tudjon egymással.

bomeboxio

Technikai specifikációk:

A küllemét tekintve igazán futurisztikus és egyben minimalista dizájnt kapott, de persze a fő hangsúly a csatlakozó felületein van.

  • MIDI bemenet (1db.), kimenet (1db.) (nagyon kis késleltetéssel)
  • 1db. USB aljzat MIDI vezérlők, szintetizátorok, USB hub-ok, stb. csatlakoztatására
  • 2db. Ethernet 100MBit/s csatlakozó
  • WiFi: 802.11 b/g/n, 2.4 GHz
  • Tápellátás: kb. 150mA (Micro-USB normál telefon töltőn, vagy Ethernet (PoE) bemeneten keresztül)
  • A csatlakoztatott USB-MIDI eszközöket max. 1A-rel látja el
  • További BomeBox-ok csatlakoztathatók a PoE kimenetre (ha tápellátás PoE keresztül történik)
  • “HD Protocol” támogatás
  • Méretek: 121 mm x 96 mm x 38 mm
  • Súly: 180g

815-37_batterypack_apc_5000-e1474878338746

Óriási segítség a hordozható eszközök korában a BomeBox nyújtotta többféle tápellátási megoldások. Mint az fentebb olvasható volt, Ethernet-en, normál telefon töltőn, vagy akár külső powerbank-on keresztül is képes üzemelni.

 

Forrás: djtechtools.com

Ezt is látnod kell!

Logic Pro X 10.15. frissítési infók

A Native support oldalán folyamatosan frissülnek ezzel kapcsolatban az iformációk, így érdemes az figyelemmel követni: …

Vélemény, hozzászólás?