Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / Audio-Technica / Best Of DJ fejhallgatók!

Best Of DJ fejhallgatók!

Egy néhány évvel ezelőtti cikkünket szeretnénk egy picit leporolni, melyet úgy gondoljuk, hogy még most is aktuális.

Azok a helyek, ahol DJ-k zenélnek általában elég hangosak, legyen szó az üvöltő hangfalakról, vagy a sikoltozó tömegről. Tehát az a fejhallgató, amit egyszerű, otthoni felhasználásra szántak biztos nem tudja majd túlkiabálni ezeket. Így tutira be kell szerezned egy kristálytiszta hangzású, és nagy teljesítményű fejhallgatót. Ezek mellett arra is figyelned kell, hogy olyat válassz magadnak, ami hosszú órákon át kényelmes viselet legyen számodra.

Erre a célra a zárt kialakítású fejhallgatók a legjobbak, amik nagyon jól kiszűrik a hangos háttérzajokat, hogy ne zavarjanak be mixelés közben.

Ezen dolgok ismeretében íme egy rövid lista, hogy segítsünk a választásotokban:

 

A nagyon dizájnos kinézetű, villódzó fülesek koránt sem a minőségükről híresek. Ezt bizonyítja a német SENNHEISER HD 25-II zárt, DJ / stúdió fejhallgató is, a maga nagy hangerejével és egyszerű, könnyű kialakításával. Akiknek a füle nagyon hozzászokott a más gyártók modelljeitől megszokott brutális mélyhangokhoz, kicsit “sovány” érzetük alakulhat ki elsőre a HD 25-II használata során, de egy több órás fellépés során, a hosszú órák elteltével bizony még hálát is fognak adni, hogy “csak” ennyi mély dübörög a kristálytiszta közép és magas hangok mellett a fejükbe. Ez mellett az sem elhanyagolható dolog, hogy minden porcikáját egyszerűen és gyorsan lehet cserélni, a kialakításából adódóan. Lehet, hogy ezek miatt is vált nagyon közkedvelté, a Magyar és külföldi DJ / producer nevek, valamint a sportriporterek, kommentátorok között a SENNHEISER HD 25-II.

 

Ha még új vagy a DJ-k világában, biztos nehéz dolgod van a megfelelő füles kiválasztása során. De ha már meghallgattál néhányat a lehetséges fülesek közül, és mint az fentebb is elhangzott, hogy a HD-25-öt kevésnek találod, talán a Pioneer HDJ-X10 lesz számodra a legjobb választás. (Eredeti cikkünkben a HDJ-2000-et ajánlottuk de az évek múlásával új típus jelent meg az X10 személyében. Innentől pedig igazából az indoklás már megegyezik…) Ennek oka egyszerű, mivel ezt kifejezetten DJ-k számára gyártották és ez ordít a küllemét illetően is. A dinamikus hangzásának köszönhetően elég jól észrevehetőek, a zeneszámok közötti minőségkülönbségek is. Bár méreteit tekintve elég nagynak számít a vetélytársai közt, mégis a könnyű fejhallgatók családjába tartozik, ami bizony nagyon jól jön a több órás használat alatt. Ráadásul a tányérjainak finom, puha bőr borítása igazán kényelmessé is teszi őt, bármekkora füllekkel is vagy megálldva. A zártságát illetően is tökéletesen alkották meg, igazi “süketszoba” érzetet nyújt használójának. Ami biztos még, hogy igazán megéri az árát és a minőségére sem lehet panasz.

ath-m50x

Íme néhány dolog, ami eszünkbe jut az Audio-Technica ATH-M50x professzionális studió fejhallgató megpillantása után: igazán erős, strapabíró és hosszútávon megbízható. A komfortérzetet tekintve nagyon kényelmesnek mondható ez a modell is a fentebb említettekkel együtt, viszont a nagyobb súlya miatt lehet, hogy többeknek nem ez lesz a kedvenc fejhallgatója. De ez mellett van még egy praktikus tulajdonsága, az összecsukhatóság. Tehát a szintén kitűnő zártsága mellett még kis helyen is elfér és így a szállítása is nagyon egyszerű. A fejhallgató tervezése során a vásárlók követelményeit nagyon ügyesen tartotta szem előtt a gyártó. Így született meg az ATH-M50x sok-sok kitűnő paraméterrel, úgy a külsejét, mint a belsejét illetően.

V-MODA Crossfade LP metal
A Grammy Díj-győztes DJ és egyben producer Paul Harris, a V-MODA Crossfade LP mellett tette le a voksát. Nem hiába, hiszen ez a fejhallgató egyesíti a legjobb ár érték és teljesítmény fogalmát. A különleges és szép külső egy igazi vadállatot takar. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy több vele kapcsolatos internetes véleményben sokan így fogalmazták meg a használat alatt kialakult érzésüket: “olyan tisztán szól, mintha egy hangversenyen lennék magamban”. A roppant erős kialakítását főleg annak köszönheti, hogy szinte majdnem mindene fémből van és ezt egy nagyon ütős dizájnnal ötvözték. A céljuk ezzel az volt, hogy a megszokottaknál sokkal különlegesebb fejhallgatót dobjanak piacra, elfogadható ár érték aránnyal.

Reméljük sikerült egy kis útbaigazítást adnunk számotokra, az óriási fejhallgató piacot illetően. Mindenkinek jó keresgélést, hallgatózást.

Ezt is látnod kell!

JBL PRX ONE – Az új All-In-One mobil PA rendszer

Tovább gyarapodik a manapság igencsak népszerű hordozható oszlopsugárzók családja, a JBL Professional ugyanis a northridge-i …