Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Bemutatjuk a Korg legfrissebb remekművét: Elkészült az új Korg Prologue!

Bemutatjuk a Korg legfrissebb remekművét: Elkészült az új Korg Prologue!

A Korg úgy tűnik lassan és biztosan felébred a pihentető téli álomból és jobbnál jobb megoldásokkal jelentkezik, melyekről érdemes szót ejtenünk. A nagy sikerű Volca széria után, ezúttal egy analóg szintetizátort, a Korg Prologue-t alkotta meg a japán gyártó, messzemenőkig precíz gondossággal és tervezéssel. Az új trendeknek megfelelően a Korg is igyekszik elérhető termékeket piacra dobni, ami ár- érték arányban szélesebb felhasználói szegmenst céloz meg. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a minőségi eszközök már többek számára elérhetők, illetve a technológiai fejlődés következtében egyre jobb konstrukciókkal és hangminőséggel találkozunk. Úgy néz ki, erre az útra a Moog után a Korg is rálépett és a Volca sorozatot követően megalkotott egy elérhető de rendkívül  összetett és minőségi analóg szintetizátort: ismerkedjünk meg az új Korg Prologue-gal.

A Korg Prolgue egy 61 széles (normál méretű) billentyűvel rendelkező polifonikus analóg szintetizátor saját szűrő áramkörökkel (12 dB/oct meredekség), analóg kompresszorral, arpeggiátorral és effekt szekcióval. A 16 hangos szintetizátor rendelkezik split, layer és crossfade módokkal, így teljes körűen paraméterezhetjük hangszíneinket, vagy készíthetünk egyedi és komplex rétegeket. Ezek a funkciók nem csak a hatásos mély és karakteres megszólalást biztosítják, de ebből adódóan segítség is az egyedi és komplex hangok előállításához, amiket igény szerint alakíthatunk. Minden hang 2 analóg és 1 digitális oszcillátorral rendelkezik így alkalmazható az FM és Wavetable szintézis is a hangok előállítása során. A négy különböző hangmód, az arpeggiátor, az effektlehetőségek illetve az 500 gyári hangszín, mind növelik az eszköz alkalmazhatóságát színpadon és stúdiókörnyezetben egyaránt.

A Korg teljesen új szűrő áramköröket tervezett a Prologue-hoz, amiket erősítés kompenzáló lehetőséggel is ellátott (analóg kompresszor). A dedikált áramkörök harmonikusban dús hangzást biztosítanak, továbbá használhatunk egy torzító effektust is (overdrive) ha például basszus futamunkat szeretnénk testesebbé varázsolni. A játékot a 4 választható mód teszi izgalmasabbá és pontosabbá. Az uniszónó és a chord módok segítenek például a basszus és a dallam futamok megfelelő játszásában és elszeparálásában. Így helyes alkalmazhatósági módokat találunk az eszközben az egyes hangszínek típusától és funkciójától függően. A chord mód például lehetővé teszi, hogy egy gomb lenyomásával szólaltassunk meg akkordokat.

A single-és dual timbre módok lehetőséget adnak a hangszínek széles körű rétegzésére. Létrehozhatunk layereket egy adott hanghoz, vagy feloszthatjuk a billentyűzetet is, hogy több hangszínt tudjon kezelni.

A sync in/out biztosítja a midi szinkronizációt a Korg Volca modulokkal, az Electribe dobgépekkel, illetve bármely Korg eszközzel.

 

Fontos, hogy az oszcillátorok 3 különböző LFO-t alkalmaznak, ezek a fast/ slow/ bpm (sync) lehetőségek. Ehhez kapcsolódóan 3 hullámforma közül tudunk választani, amikkel alakíthatjuk az LFO waveshape-t: fűrészfog, háromszög, négyszög.

Külön kiemelhetők az egyedi effekt lehetőségek a modulon belül. Lehetőség van delay, phaser, flanger és reverb használatára is, ami egy analóg szintetizátor esetén nem túl gyakori megoldás. Ezen kívül a szinti tartalmaz egy beépített VU-métert is, aminek köszönhetően figyelemmel kísérhető az aktuális jelszint.

Az eszköz rendelkezik USB csatlakozási lehetőséggel, így az USB port használható a midi események feldolgozására.

Nagy tudású, kreatív és sokoldalú hangszer a Korg Prologue analóg szintetizátor. Nyugodt szívvel és erős meggyőződéssel ajánljuk színpadi zenészeknek és stúdiós zeneszerzőknek is, de ideális lehet otthoni komponálásra is. Ha minőségi, egyedi és nagy felbontású hangzást szeretnénk elérni, úgy a Prologue maximálisan jó választás lehet. Magabiztos minőséggel és kivitelezéssel találkozunk, ami valljuk meg nem túl gyakori ebben az árkategóriában.

További részletek a Korg weboldalán.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …