Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / Arturia / Arturia MicroFreak

Arturia MicroFreak

A francia gyártó funky-s digitál-analóg hibridje üde színfolt a szintetizátorok palettáján. Az Arturia új ajánlata furcsa, csodálatos és egyenesen szórakoztató.

Az Arturia új „algoritmikus szintetizátora” figyelemre méltó alkotása a francia vállalatnak, amely analóg szintetizátorairól és kalasszikus hangszerek szofveres emulációjáról méltán híres.

A 12 módú digitális oszcillátorral, analóg multimódszűrővel és számtalan lehetőséggel a szekveszeren, amely a mintázott vázrészen található.
Az Arturia MicroFreak megjelése merész és egyedi, ugyanakkor biztos, hogy vonza a figyelmet.

A készülék fedlapján egy kis méretű OLED kijelzõ kapott helyet, melyen a különböző beállításokról, hullámformákról és paraméterezésekről lehet visszajelzést kapni.

Kimenetek és csatlakozások a MikroFreak hátlapi részén találhatóak meg.  CV/Gate/Pressure kimenetekkel külső szintetizátorokat van mód vezérelni a billentyűzetével vagy a szekvenszerrel. A MIDI csatlakozásra is  3,5mm-es kisjack áll rendelkezésre. Áramfelvétele elég alacsony, USB csatlakozáson keresztül is megoldható a tápellátás. Ugyanakkor agyártó mellékel a csomagban külső tápegységet. Az USB az előbbi mellett laptop csatlakoztatására is lehetőséget kínál.

A MicroFreak egy négyhangú parafonikus szintetizátor – ha a Paraphonic gomb be van kapcsolva, egyszerre négy hangot lehet “lenyomni”, de mindegyik azonos szűrővel és VCA beállításokkal rendelkezik.

A hanggenerálást egyetlen digitális oszcillátor kezeli és több üzemmód közül lehet választani, melyek a nyílt-forráskódú Mutable Instruments Plates eurorack moduljára épülnek. Nevezetesen:  SuperWave, Harmo, Karlpus Strong, Wavetable, VA, Waveshaper, FM, Grain, Chords, Speech, Modal.

A MicroFreak billentyűzete sem a hagyományosan megszokott billentyűzet. A mechanikai billentyűk helyett nyomtatott áramköri lapon lettek kialakítva, így az érintésérzékenységnek köszönhetően gyorsabban lehet vele játszani. A polifónikus, külön átszabható beállításokkal rendelkező Aftertouch-nak köszönhetően pedig színesebbé tehető a játék.

Mindezek mellé abszolút barátságos az ára is, 300 EUR.

Az alábbi videón pedig megtekinthető, hogy mire is képes:

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …