Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / Allen and Heath / Allen & Heath Xone:96 – Az analóg mindentudó

Allen & Heath Xone:96 – Az analóg mindentudó

Szombaton mindenki remegve nézte a Xone DJ Facebook oldalt, hogy mi is történik aznap. Nagy meglepetés nem ért minket úgy érzem, de mégis egy nagyon jó eszközt adott ki az Allen &Heath.

A Xone:96 méltó utódja a 92-nek: 4 sávos Xone EQ, Xone:VCF filter, 2 dedikált effekt küldés, 4 analóg csatorna, két 96kHz/24bit-es hangkártya (Traktor Scratch támogatás azonnal, a szoftver nem jár a készülékhez!), mini InnoFADER, két külön monitorozási lehetőség, külön beválasztással, külön fejhallgató kimenettekel.

Az alap a jól bevált analóg keverő, ami mellé bepakoltak nem is egy, hanem két hangkártyát, hogy problémamentesen válthassák egymást a DJ-k a pultban, a kártyák egyenként 24 csatornával rendelketnek 12 be- és 12 kimenettel. Ha valaki esetleg olyan szoftvert használ az előadásához, amely ezt ki tudja használni, az boldogan fogja fogadni ezt a pultot.

A két effektküldés nem záródik le 2 effekt fogadási rendszerrel, 4 return csatornénk van, melyből kettőn 3 sávos paramterikus EQ-t is kapunk, hogy ha szeretnénk manipulálni az effekt hangját, akkor abban se legyen hiba. a C és D visszatérő csatorna kapcsolható, és csak hangerőszabályzóval rendelkezik, viszont az összes return monitorozható, tehát ha nem vagyunk biztosak az effektünk használatában, akkor még élesítés előtt tudjuk ellenőrizni azt! Az A és B csatorna használható még mikrofonhoz illetve map-pelhető a hangkártya ki-/bemenetéhez is.

A klasszikus feszültségvezérelt szűrőket nem hagyhatta ki a gyártó a keverőből, nem is lehetett volna 9-es széria azok nélkül, ugyanúgy 2 van belőlük, mint az elődön, és ugyanúgy kapcsolóval lehet a csatornákhoz illeszteni, és kapott egy Crunch effektet, ha esetleg valaki szeretne egy kis analóg torzítást hozzátenni a filterekhez.

Ami még újdonság, hogy az összes szabályozó MIDI-zhető a keverőn, tehát ha valami történik, azt mind adattá alakítható, és elküldhető a számítógépünk vagy egyéb midi eszköz felé az USB vagy a MIDI csatlakozókon keresztül.

X-Link ugyanúgy megtalálható ezen a keverőn is, mint a többi USB-s eszközén a gyártónak, ezáltal fűzhető hozzá K1, K2 kontroller, USB port felhasználása nélkül.

Két külön fejhallgató csatlakoztatási lehetőség két külön beválasztással és 6,3mm-es és 3,5mm-es csatlakozókkal, szóval már tényleg semmi nem állhat a B2B útjába.

A keverő előreláthatólag augusztustól lesz elérhető hazánkban. Remélem mihamarabb kapunk mi is belőle, hogy testközelből tesztelhessük. Addigis itt egy video Mojaxx-től, aki már kapott egyet:

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …