Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / Ableton / Ableton után a Logic-ban is lesz session view?!

Ableton után a Logic-ban is lesz session view?!

Az Apple úgyfest nem szándékosan, de információt szivárogtatott ki a Logic Pro közelgő új verziójáról. A népszerű DAW most az Ableton Live-ban megszokott session view funkciójával bővülhet.

A fénykép először a Redditen látott napvilágot. A kaliforniai gyártó később közzétette a képernyőképet az oktatási program részeként a saját weboldalán is, ám ez már nem található ott meg.
Ez alapján a Logic Pro-ban is, csakúgy mint a versenytárs Ableton-ban egy újonan létrehozott munkamenet nézettel fog majd rendelkezni, amelyben a zenei ötletek először az idővonaltól függetlenül készíthetők és egymással szabadon kombinálhatók egyénileg aktiválható klipek segítségével.

Az “eredeti” -vel ellentétben a Logic Pro-ban megjelenő frissítés nem úgy helyezi el a klipeket, mint ahogy az Ableton-ban megszokott, vagyis sem vertikálisan, hanem vízszintesen osztja el őket, ami inkább megfelel a klasszikus elrendezés nézetének. Újdonság lehet továbbá a két nézet kombinálásának lehetősége is, a képernyőképen láthatjuk, hogy mind az elrendezés, mind a munkamenet nézet egyszerre látható, és úgy tűnik, hogy mindkét ablak szabadon méretezhető.
Ez az új szolgáltatás minden bizonnyal tetszeni fog a Logic felhasználók számára. Érdekes, hogy hasonló funkciót már 2016-ban fel lehetett lelni a GarageBand iOS verziójába, amely szintén az Apple-től származik.

forrás: DJ LAB

Ezt is látnod kell!

Logic Pro X 10.15. frissítési infók

A Native support oldalán folyamatosan frissülnek ezzel kapcsolatban az iformációk, így érdemes az figyelemmel követni: …