Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / A jövő itt van! Reloop RP-8000 MK2

A jövő itt van! Reloop RP-8000 MK2

Az RP-7000MK2 után után várható volt, hogy az RP8000-es is kap némi újítást. Na de ennyit?!

A Reloop megint megmutatta, hogy mennyire innovatív! Azt sem tudom hol kezdjem a felsorolást, annyi újdonságot préseltek bele ebbe a gyönyörű lemezjátszóba. Most sem egyedül dolgozott a Reloop. Neves DJ-kkel és a Serato-val összefogva alkották meg a lemezjátszót. Az RP8000 Mk2-t, egy olyan lemezjátszót melyről eddig még senki sem álmodott – vagy álmodott, de itt meg is állt a történet.

Nem csak nagy marketing szavak amiket lengetünk most, hanem tényleg beszélhetünk innovációról!

Első és legnagyobb újítás a Platter Play funkció.  Ezzel gombnyomásra tudjuk változtatni a lemezjátszó sebességét, ezáltal változtatva a lejátszott hang magasságát, és ezt akár egy külső MIDI billentyűzet segítségével is megtehetjük, ha esetleg még szélesebb spektrumon szeretnénk zenélni.

 

 

Új többfunkciós kijelzőt kapott a lemezjátszó. Megjeleníthetjük rajta az aktuális sebességértéket (hány százalékkal toltuk el a 0-hoz képest); track-ből eltelt, hátralévő idő; PitchPlay közben épp milyen skálát használunk, vagy épp viszonylagosan melyik hangot ütöttük le.
Természetesen ennek nagy részéhez szükség van a Serato DJ Pro programra, hogy maximálisan kihasználhassuk az új funkciókat.

 

A Pitch fader nem változott, ugyanúgy +/- 8-16-50%-os játszóterünk van.

Viszont a torony, a karfelfüggesztés és a súly már az újabb, a 7000 MK2-ben is megtalálható konstrukció. Sokkal stabilabb elődjénél. Nem lögyög, nem kotyog, ha az ember egyszer felrakta a kart a lemezre, az onnan el nem ugrik!

Kezelőszervek között megtaláljuk még a forgatónyomaték állító potmétert, mellyel stílusunkhoz, szokásainkhoz igazíthatjuk a nyomatékot 2,5-4,5kg/cm erővel.
A start/stop idő-t felváltotta a csak leállási időt szabályzó potméter, mellyel 0,1 és 6 mp között szabályozhatjuk azt.

A készülékházat sem hanyagolták el, teljesen újratervezték, új anyagok használatával még masszívabb, még nehezebb lett a lemezjátszó, ezzel is csökkentve a gerjedés esélyét.

Még egy szokatlan dolog a lemezjátszóval kapcsolatban, a tevezők úgy gondolták, hogy jó lesz külön választani az erősített és erősítetlen kimenetet. Tehát 2, azaz KETTŐ pár RCA csatlakozó található a lemezjátszó hátulján, amely lehetővé teszi, hogy akár egyszerre 2 keverőre is rá tudjuk kötni.

A történet itt még nem ér véget, mert ELITE néven egy vadonatúj keverő is napvilágot látott a Reloop kifutóján. Nagyon várjuk, hogy megérkezzen a lemezjátszó!

Az ELITE keverőről másik cikkünkből lehet többet megtudni.

 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …