Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / 909 avagy a Roland Kánaán

909 avagy a Roland Kánaán

Nem is ünnepelhette volna stílusosabban a Roland szeptember 9-ét, hiszen több mint 30 új hangszert jelentett be – melyek közül néhány az elektronikus zene szerelmeseit is megörvendeztetheti. Ezen belül most a Boutique széria 3 darabját választottuk ki: íme a TR-09 dobgép, a TB-03 bass line szinti és a VP-03 vokóder.

Az nem titkolt, hogy minden egyes új hardver abból az egészen egyszerű indokból látott napvilágot, hogy a klasszikus Roland szintik és dobgépek hangzását, kezelőfelületét és működését tárja elénk, mai körülményeknek megfelelően. Mind a 3 eszköz megkapta az Aira modelleknél ismert ACB (Analog Circuit Behaviour) technológiát, ezen kívül a gyártó kiszélesítette az eredeti klasszikusok funkcióit és lehetőségeit, kompakt méretbe és formába sűrítve.

Roland TR-09

tr-09_top_gal

A Roland TR-09 (az ára a hírek szerint 399 dollár körül alakul majd) a gyártó ikonikus TR-909 hagnzását és érzését hivatott a piacon fellelhető 909 árakkal szemben, jóval kedvezőbb összegért a felhasználók számára bocsátani.

Az ACB technológia kiegészül a jól ismert TR REC programming funkcióval és választható Step vagy Tap móddal. Nagy előnye a TR-09-nek, hogy az eredetihez képest sokkal nagyobb szabadságot biztosít a felhasználó számára, így például paraméter finomhangolás, valamint a módok közötti váltás tekintetében.

A TR-09-et könnyedén csatlakoztathatjuk külső eszközhöz, MIDI-n vagy USB-n keresztül és a trigger portok segítségével kezelhetünk vintage analóg szintiket, moduláris eszközöket és kedvenc DAW-ot is.

Mind a 3 új Roland eszköz 4 db AA elemmel vagy USB-n keresztül működik, és minden egyes modul kapott egy mini hangszórót is.

A TR-09-ről még több infóért katt ide. 

Roland TB-03

tb-03_top_gal

A TR-09-hez hasonlóan a Roland TB-03 szintije a jól ismert TB-303 bass line szintetizátor hangzását és karakterét hordozza magában.

A TB-03 ára a dobgéptől eltérően viszonylag kedvezőbb, 350 dollárért lesz megvásárolható. Programozás szempontjából nem sokban különbözik az elődtől, az új LED kijelző nagyon hasznos lesz ebből a szempontból. A potméterek segítségével a 303-nál megszokott paraméterek állíthatóak: tuning, cutoff, resonance, evelope mod, decay és accent. Ezek kiegészültek továbbá overdrive, delay és reverb effektekkel.

Az eredeti Pitch és Time módok mellé érkezett egy új Step mód valamint fine tempo control is. A TB-03 portjai is számos csatlakozási lehetőséget biztosítanak: dedikált trigger input a belső szekvenszer használatához, MIDI In/Out, CV/Gate az analóg eszközök, moduláris szintik és DAW-ok kezelésére.

A Roland TB-03-ról még több infóért katt ide.

Roland VP-03

vp-03_top_gal

Végül, essen szó a szintén már klasszikusnak számító VP-330 Vocoder Plus mai megfelelőjének számító VP-03-ról. Az ára a TB-03-hoz hasonlóan 350 dollár lesz majd. Íme egy átfogó review videó:

A VP-03-ról még több infóért katt ide.

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?