Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hírek / Zenei áruházak árainak összehasonlítása!

Zenei áruházak árainak összehasonlítása!

Nincs túl sok online DJ zenei áruház, azonban ez a szám pont elég ahhoz, hogy ne legyen túl könnyű megtalálni a legjobb árakat. A DjTechTools csapata vette a fáradtságot, és 7 áruház (Beatport, Wasabeat, TrackItDown, Juno Download, Traxsource, WhatPeoplePlay, Bleep) 320 MP3 és WAV kínálatát vetették össze.

Minden egyes áruháznak megvannak a saját előnyei illetve hátrányai (kínálat, kezelőfelület stb.) azonban egyiküknél sem lehet kirívó negatívumot felhozni. A cikk azonban most nem ezekre, hanem kizárólag az árakra koncentrál. Íme az átlagos 320 MP3 és WAV árak:

dj-music-stores-price-comparison-320-wav-629x600

 

Az árak meghatározásának alapjául a DjTechTools 80 zenét gyűjtött össze különböző stílusokból, 2016. március 13-i áron. (az árak természetesen az idővel változhatnak) Továbbá az árakat nagyban befolyásolhatják a különböző kupon kódok. Ezek átlagosan 10-15% kedvezményt adnak az egyes vásárlásokra (meg kell említeni, hogy ezek a kuponok Beatportra érvényesek) de nem ritka az 50%-os kód sem.

Ha bővebben megvizsgálnád az összehasonlítás alapjául szolgáló zenei táblázatot, itt megteheted. 

Ha megnézzük a fenti átlagárakat feltűnhet, hogy egyes áruházakban (Bleep, WhatPeoplePlay, Wasabeat) jóval olcsóbban juthatunk hozzá a zenékhez. Mi okozhatja ezeket a látványos eltéréseket?

Számos oka lehet, azonban egyet emel ki a felmérés, mégpedig ezeknek az áruházaknak jelentősen kisebb a zenei kínálatuk, mint például a Beatport esetében. (a Beatport zenei könyvtára a legnagyobb mind közül)

Az alábbiakban a vizsgált zenék elérhetősége látható (százalékos formában) az egyes áruházakban:

Beatport – 80%

Juno Download – 78.75%

TrackItDown – 55%

Traxsource – 55%

Wasabeat – 43.75%

WhatPeoplePlay – 40%

Bleep – 16.25%

Igaz, a két legnagyobb zenei áruház (iTunes és Amazon) kimaradt a felsorolásból, azonban a képen látható átlagárak így is iránymutatásul szolgálhatnak a DJ-k számára, mely oldalakon lehet a legjobb árakon a legjobb zenéket megtalálni.

Forrás: djtechtools.com

Ezt is látnod kell!

Ecler Video termékek

Itt az Ecler Video termékcsalád. A katalán gyártó évtizedek óta a hangtechnikai piac egyik leginnovatívabb …

Vélemény, hozzászólás?