Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Kontrollerek / Új frissítés a Rekordbox-hoz

Új frissítés a Rekordbox-hoz

Úgy tűnik a Pioneer nem áll le a megjelenésekkel és bejelentésekkel. Sőt, most máris nem egy hanem rögtön két újdonság is napvilágot látott. Az egyik a Rekordbox 5.1 ami a napokban már el is érhető (februárban pedig jön is az 5.2 ami már DMX-es vezérlést ad a Rekordbox használóknak) míg a másik az egy új hardver az RB-DMX1 (erről bővebben ide kattintva olvashatsz).

Az 5.1-ben a felhasználók hozzáférhetnek egy új (fizetős) csomaghoz, a Lyrichez, amely lírai alapú (azaz szöveges) videókat generál a Rekordbox videó számára. Ez az új kiadás komoly plusszal szolgál mindazoknak, akik videómixeket készítenek, igaz nem feltétlen lehet olcsó szolgáltatásnak mondani. Merthogy ez az újdonság egy szolgáltatás, havi 7.9 €-ért kapunk egy alap csomagot (vagy 15,9 €-ért pedig prémiumot ahol a rekordbox Lyric mellett korlátlan hozzáférést biztosítanak a rekordbox dj, a rekordbox dvs, a rekordbox videó és az RMX Effects összes funkciójához).

Érdemes kiemelni néhány funkciót:

  • Lyric vizualizáció szinkronban a műsorszámokkal: A COTODAMA Lyric Sync technológiájának köszönhetően a lejátszott műsorszámok dalszövegét a laptop videokimenetén (HDMI stb.) küldjük tovább egy csatlakoztatott képernyőre vagy kivetítőre. Csak olyan zenét játszik le, ami előre rögzítve lett a rekordboxban és a rekordbox lyric engedélyezett. A zeneszámokat normál módon lejátszva (az FX hozzáadásával), a szöveg automatikusan megjelenik.
  • Testreszabható vizuális szövegek: Megváltoztathatjuk a rekordbox lyric által generált mozgásrajzot és típusát, a rugalmasságot a szöveg színét és átlátszóságát. Egyedi módon huzhatunk létre vizuális képeket, amikkel fokozható majd a közönség hangulata.
  • A Lyric Sync Technology-ról: a rekordbox lyric használja a Lyric Sync technológiát, ami a szöveg megfelelő ábrázolásáért felelős. A Lyric adatait a Sync Power Corporation több mint 2,59 millió dalból gyűjtötte össze. Az National Institute of Advanced Industrial Science and Technology (AIST) zeneelemzési technológiája automatikusan elemzi a lírai adatokat, hogy meghatározza a zene hangulatát és összetételét, és az Expression Engine minden egyes dalhoz mozgó grafikát generál, illetve szöveget, amit Morisawa betűtípussal jeleníti meg.

Ezt is látnod kell!

CUBASE 10 megjelent

Egy év elteltével a Cubase egy új, nagy kiadással tér vissza. Ez magába foglalja mind …