Legfrissebb tartalom
Főoldal / Márkáink / Audio-Technica / Melyik Audio-Technica fejhallgatót válasszam?

Melyik Audio-Technica fejhallgatót válasszam?

Az Audio-Technica az elmúlt időszakban egy látványos fellendülést produkált a prémium fejhallgatók körében, legyen szó gamer, stúdió vagy egyszerű zenehallgató felhasználásról. Sok helyen lehetett olvasni, hogy a Beats By Dre konkurensei, azonban ezt valamilyen szinten meg is cáfolnánk, hiszen kedvezőbb árfekvés mellett hasonlóan magas minőséget kapunk.

Miért szeretjük az Audio-Tecnicát?

Ha fülhallgató vásárlásra készülsz, rengeteg irányba indulhatsz el. Az üzletek és a webshopok is tömve vannak a különlegesebbnél különlegesebb darabokkal. Dobjuk félre a népszerű márkákat, és az agyon reklámozott fejhallgatókat. A következő cikk azoknak szól, akik minőségi hangzást keresnek, egy szóval komolyabban állnak a zenehallgatáshoz.

Ahogy említettük, az AT nem tartozik a legnépszerűbb márkák köré (amennyiben az átlag felhasználókat vesszük alapul), hiszen megannyi ismertebb márka képviselteti magát a piacon, gondoljunk csak a Beats By Dre-re, a Sony-ra vagy a Panasonic-ra. Azonban íme néhány nyomós érv amiért megéri jobban megismerni az AT családot:

 • a fejhallgatóik célcsoportja a professzionális felhasználók (pl. hangmérnökök), ezáltal a legpontosabb hangzást garantálják – igaz ez a magasakra és mélyekre egyaránt
 • a legtöbb neves gyártó akik stúdió minőséget ígérnek, legtöbb esetben csak a mély tartományra koncentrálnak, “minél több basszus, annál jobb zene” (pillants vissza az előző pontra)
 • sokkal kedvezőbb áron kínálják a fejhallgatóikat mint a kompetens gyártók (vegyük példának ismét a Beats By Dre-t)

Melyik a legjobb AT fejhallgató?

Nehéz lenne az egész termékpalettából kiemelni egy fejhallgatót melyre azt mondjuk, hogy ez a legjobb. Mivel számtalan felhasználási területre kínálnak termékeket így nem is lenne túl szerencsés összehasonlítani egy gamer fülest egy stúdió fejhallgatóval. Hozzánk az utóbbi kategória áll a legközelebb, így szemezgessünk e kínálatból.

A következő szempontok alapján választottuk ki a nyertest:

 • Költséghatékonyság
 • Felhasználási terület
 • Összehasonlítva a hasonló termékekkel, a legjobb ár/érték arányt képviselő

A nyertes: Audio-Technica M40x641_696_ath-m40x-headphones

Nem meglepő, hogy az M szériából került ki a nyertes. Attól függetlenül, hogy stúdió fejhallgatóként vannak pozicionálva, nem csak felvételekre használhatóak. Személyesen ismerek olyan gamereket, DJ-ket sőt még olyan felhasználót is aki edzőteremben használ M modellt. Az M40x-et egy lépcsőfok választja el a népszerű M50-től, plusz egy 50 dollár árbeli különbség. És pont ez az amivel tarolt.

Íme a hasonlóságok és különbségek:

 • Kiemelkedő hangzás
 • Forgatható kapszulák (90 fokkal)
 • Minőségi anyagból készült fülpárna és fejpánt (tényleg nagyon kényelmes!)
 • Összecsukható kialakítás, így kis helyen is elfér

Különbségek:

 • Az 50x több színben is elérhető (fehér és kék, valamint 2015-ös limitált sötétzöld szín), míg a 40x csak feketében
 • Mind a kettő fejhallgató kábele cserélhető, az egyenes és a spirál kábel mellé az M50x-hez még jár egy rövidebb egyenes kábel is
 • Az 50x hangszórói 5mm-rel nagyobbak
 • A 40x-nek 4000 Hz-el kisebb a frekvencia átvitele (ezt úgy sem fogod hallani)

Ezek után tiéd a döntés, hogy a fenti különbségek megérnek-e neked 50 dollárral többet. Úgy gondoljuk, hogy a differencia a két fejhallgató között olyan nüansznyi, hogy a válasz feltehetően nem lesz. Mind a két fejhallgató rendkívül pozitív kritikákat kapott a felhasználóktól, így meghallgatásuk több mint javasolt!

Említettük, hogy az M széria több fejhallgatót is magában foglal a belépő szintű fülesektől kezdve a csúcskategóriáig. Zárásként néhány szót ezekről:

ATH-M20x/M30x

Az M széria belépő szintű dinamikus fejhallgatói. Első sorban otthoni stúdió munkára és felvételekre ajánlottak. A hatékony izoláció és a minőségi hangzás mellett a kényelem is elsődleges szempont volt a tervezéskor. Mind a két fejhallgató cirkumaurális kialakítású (fület körülvevő). Közös tulajdonság továbbá a ritkaföldfém mágnesekkel szerelt meghajtók.

ATH-M7080-551412000_1

A M széria legfelső kategóriája, egyben legfrissebb darabja is. Tökéletesen alkalmas stúdiómunkához, masteringhez, DJ célra de mint mindegyik, ez is bármilyen személyes használatra ideális. 45 mm-es, ritkaföldfém mágnessel bevont meghajtókat tartalmaz, pontosan visszaadja az extrém magas és mély frekvenciákat is. (5-40000 Hz) Elődjeihez hasonlóan fület körülölelő kialakítású, elforgatható kagylókkal és cserélhető kábelekkel.

Meggyőztünk? Nézz be az üzletbe és próbáld ki őket vagy további infókért böngészd a magyar nyelvű gyártói honlapot!

Audio-Technica M20xaudio_technica_ath_m20x_closed_back_professional_studio_1024219Webshop
Audio-Technica M40xath_m40x_2_sqWebshop
Audio-Technica M50xath_m30x_2_sqWebshop

Ezt is látnod kell!

2018 legjobb stúdió monitorja a Genelec 8341 – Resolution Magazine

“… a Genelec „The Ones” szériája annyira egyedülálló, hogy jelenleg versenytársa sincs a piacon. Nincs másik …

Vélemény, hozzászólás?