Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / Bemutatkoznak az új MIXARS eszközök: Primo és Quattro.

Bemutatkoznak az új MIXARS eszközök: Primo és Quattro.

Ahogyan az lenni szokott, újdonságdömping van minden évben a NAMM kiállítás környékén, amit mi mindig nagyon várunk. Ezúttal a Mixars jelentett be két új eszközt is. A fejelsztésekre biztosan nem lehet majd panasz, lévén a Mixars az RCF cégóriás tulajdona.

logo-mixars-bw

Az egyik egy kis kontroller, amely a Primo nevet kapta. Alapvetően semmi – más gyártótól nem látott – extra funkció nem került bele, de a képek a alapján a kis kontrollernek alaposan átgondolták az elrendezését. A két deck vezérlő oldal a szükséges kezelőket biztosítja, valamint oldalanként 8 RGB Pad, a kontroller méretéhez képest meglepően hosszú sebességszabályzó potméter áll rendelkezésre.

PRIMO_top_1280x768

Külön érdekesség a beépített önálló effektszekció, amely csatornánként áll rendelkezésre, így akkor is használhatunk effekteket amikor önálló mixerként – mert ilyet is tud – használjuk a Primot. Mindez azért is fontos, mert eddig nem nagyon láttunk ilyen méretű vezérlőt, amelynek hangkártyája lehetővé teszi, hogy DVS üzemmódban is működjön a szoftverünkkel. A remek kártyának köszönhetően Serato DVD Upgrade Ready minősítést kapott, így ha megvásároljuk ezt a kiegészítőt, máris pörgethetjük a time code lemezeket.

Kimenetei RCA és XLR csatlakozások, a monitor kimenetet szimmetrikus jack-en kapjuk, a bemenetek a szokásos RCA-kon érhetőek el a mikrofon kivételével (XLR). Két fejhallgatót is csatlakoztathatunk, remélhetőleg ekkor is elegendő hangerővel. Fontos megemlítenünk, hogy a tápot az USB portról kapja így nem igényel külön tápegységet sem. Az árát kb. 600 Dollárra ígérik, mi pedig várjuk majd egy alapos tesztre.

primo_front_1280x768 primo_rear_1280x768

A másik újdonság a Quattro, ami egy kicsit több szemet vonz majd.

A 4 csatornás mixer rengeteg funkciót kapott, megpróbálom a lényegeseket összefoglalni addig is, míg nem tudjuk élesben tesztelni.

Mixars-Quattro-1

A legfontosabb dolgokat a Duo keverőből örökítették át, megduplázva lényegében. És a duplázás egyik legkiemelkedőbb pontja, hogy a hangkártyát is megduplázták, így egyszerre két gépre is csatlakoztatni tudjuk majd. Természetesen time-code kompatibilis, és remek effekteket építettek bele, ha valaki analóg módon használná.

Mixars-Quattro-2

Az oldalanként beépített 8 RGB pad funkciók garmadához enged hozzáférést, mint loopok, hot cue, track betöltés, stb. Ha már a duplázást említettük, mikrofon bemenetből is kettőt kapott, és nem elhanyagolható az sem, hogy a teljes felülete MIDI mappelhető, így bárki saját izlésének megfelelően hozzárendelheti kedvenc szoftveréhez.

Mixars-Quattro-3

Az ára 1500 Dollár körül alakul majd.

Ha teszteltük visszatérünk majd egy elemző cikkel is! Jó mixelést!

Ezt is látnod kell!

Virtual DJ újdonságok

Általálaban, ha DJ szoftverről van szó, akkor nem a Virtual DJ az, ami az ember …

Vélemény, hozzászólás?