Legfrissebb tartalom
Főoldal / Hangtechnika / Bejátszók / Az MP3 korszaknak hivatalosan is vége!

Az MP3 korszaknak hivatalosan is vége!

AZ MP3 MEGALKOTÓJA MEGSZÜNTETTE A FORMÁTUMOT

Az MP3 korszaknak hivatalosan is vége.

A digitális világ gyászolja az egyik legnépszerűbb tömörítési formátum végét: ennyi volt az MP3 korszak. A közkedvelt digitális fájl megalkotói hivatalosan is megszüntették a licenc programot, mert a fejlesztők és a fogyasztók is egyre inkább az újabb audio kódolási formátumok és streaming technológiák felé fordulnak, hogy ezzel is javítsanak a digitális zene minőségén.

Az MP3-at megalkotó Fraunhofer Institute for Integrated Circuits döntését megalapozta a korszerűbb formátumok megjelenése, amik az MP3-hoz képest jobb hangminőséget és alacsonyabb bitsebességet kínálnak. A korszerű médiaszolgáltatók, mint például a streaming-oldalak, a rádiók és a televíziók már inkább az AAC (Advanced Audio Coding) vagy MPEG-H formátumokban hisznek, ami feleslegessé teszi az MP3 licencét a szoftverfejlesztők számára.

Az MP3-nak, bár mindig sokat kritzálták, például a gyenge minősége miatt, mégis komoly hatása volt a zenei és kulturális életre. Sokáig ez számított a legfontosabb formátumnak a szélessávú internet korában, és a legnépszerűbb termékek is ezt preferálták. De a legsikeresebb termékek is az új utakat keresik, így ha mostantól zenét hallgatsz digitálisan, ezt mindeképpen vedd figyelembe.

Ezt is látnod kell!

Zenélj és NYERJ! Nativ Instruments feat. Metapop verseny

Mi lehet jobb annál, mint szórakozva nyerni?! Most itt a lehetőség a Native Instruments és …

Vélemény, hozzászólás?