Legfrissebb tartalom
Főoldal / DJ eszközök / 2016 – Az 5 legjobb iPad DJ applikáció!

2016 – Az 5 legjobb iPad DJ applikáció!

Kicsivel több mint egy éve, hogy megírtuk az első iOS DJ applikációkat bemutató cikkünket, de azóta elég sok minden változott a platformot tekintve, ugyanis az újonnan megjelent iPad Pro igazi asztali számítógép teljesítményével robbant be a mobil eszközök világába. A 9.7″ méretű iPad Pro, a választható 256GB háttértáras kivitelben pedig, már nagyon megközelíti egy jobb laptop teljesítményét, de persze ehhez nagyon várjuk azt az iOS rendszer frissítést, ami majd jól ki is tudja használni ezt.

Kis cikkünkben bemutatjuk Nektek, a 2016-os év TOP 5 általunk legjobbnak tartott DJ applikációit.

1. djay Pro

5-Four-Deck-Vertical-1204x752

Ár: US$19.99
A djay 2 az egyik legjobb iOS DJ applikációnk volt régebben, de az új djay Pro már igazán nagy teljesítménnyel, tudással és erővel rendelkezik az új iPad Pro vagy iPad Mini 4 tulajdonosok számára. Íme néhány a főbb funkciói közül: négy deck vezérlés, videó mixelés, Pioneer DJ és Reloop kontrollerek támogatása. Vezérelj mindent egyszerűen és egyszerre az érintő képernyő segítségével és még a kedvenc Spotify zenéidet is összemixelheted vele.

Előnyök: 4k video mixelés, 4 deck-es mixelés, Spotify integráció. A billentyűzet parancsok jól működnek, főleg Apple Smart billentyűzeten. Nagy eszközkészlet a modern digitális DJ számára, de csak iPad-en. A cikk fenti kezdőképén Juicy M is ezt használja az iPad Pro-in.

Hátrányok: A cikkünk legdrágább applikációja. Még több hárdver és könyvtár integrációval/támogatással egy igazán jó választás lehetne.
Letölthető az App Store-ból: djay Pro

2. DJ Player Pro

DJ-Player-Pro-iPadÁr: INGYENES (alkalmazáson belüli vásárlással)
Korábban úgy hívtuk ezt a DJ Player alkalmazást, hogy az mobil iOS DJ-zés “Traktor”-ja, mert olyan sokrétű beállítási lehetősége és személyre szabhatósága volt, a jó használhatósága mellett. Egy midi kontroller csatlakoztatása után, az iPad vagy iPhone érintőképernyőjével elkészítheted magadnak a saját gombkiosztásodat, vagy használd egyszerűen a timecode rendszered applikációjaként. Jelenleg ez az egyetlen olyan iOS DJ applikáció amivel lejátszhatsz Stems fájlokat is.

Előnyök: Nagyon jó személyre szabhatóság és hárdver integráció. Deezer alkalmazáson belüli zeneszámok lejátszása, valamint szintén kitűnően módon lehet a zene könyvtárakat böngészni.

Hátrányok: A felhasználói felület sokkal megnyerőbb lett, de a kezdők számára még mindig egy kicsit nehezen átlátható. Nem épp a legjobb választás azok számára, akik egyszerűen csak két számot szoktak összemixelni.
Letölthető az App Store-ból: DJ Player Pro

3. Cross DJ Pro

Cross-DJ-ProÁr: US$3.99
A következő applikáció, a szintén “PRO” kategóriában elhelyezkedő Cross DJ Pro, ami az egyik legjobb kinézetű iOS DJ program. A legalapvetőbb (sync, sebesség állítás stb.) vezérlési lehetőségek mellett, a Mixvibes kitűnő munkát végzett ezen a programon, az igazán letisztult kezelőfelületét és a legkisebb iPhone képernyőjén is nagyon könnyen kezelhetőségét illetően. Ezek mellett pedig kapot SoundCloud támogatást, valamint feltülthetjük az elkészült mixünket egyenesen a Mixcloud oldalunkra.

Előnyök: Egyszerű dizájnal párosított nagyszerű funkcionalitás, a középmezőny képviselőjétől.

Hátrányok: Kevés hárdver támogatottsággal rendelkezik, ezért nem biztos, hogy a legjobb választás az egyszerű DJ felhasználók körében.
Letölthető az App Store-ból: Cross DJ Pro

4. Pacemaker

Pacemaker

Ár: INGYENES (alkalmazáson belüli vásárlással)
Az egyik kedvenc “alkalmi jellegű” iPad-es DJ applikációnk. Igazán könnyen használható felhasználói felülete mellett ő is kapott Spotify támogatást, ami a házibulis és bedroom DJ-k számára nyújt kiváló megoldást. Amennyiben szükségünk van további extra effektekre, funkciókra vagy épp a kinézetét szeretnénk megváltoztatni, egyszerűen megtehetjük alkalmazáson belüli vásárlással. De kitűnően működik úgy is ahogy van.

Előnyök: Az összes itt bemutatott applikáció közül ez a legegyszerűbb.

Hátrányok: Nincs manuális sebesség állítási lehetőségünk az ingyeneses letöltött verzióban, így ezt a funkciót meg kell vásárolnunk.
Letölthető az App Store-ból: Pacemaker

5. Serato Pyro

Serato-Pyro-Main-ImageÁr: INGYENES
A Serato által készített lejátszási lista készítő applikáció, valójában elvégzi helyettünk a zenék sebesség egyeztetését és össze is mixeli őket. Tuti kis applikáció olyan célra is, ha nem akarunk hosszú órákat tölteni azzal, hogy az új zenéinket mi magunk kevergessük össze, mert ezt simán megoldja helyettünk.

Előnyök: Könnyen szerkeszthető, előre beállított játszási lista készítő applikáció, ha a buli közben csak arra van szükséged, hogy a zenék automatikusan egymás után elinduljanak.

Hátrányok: Nincs DJ-k számára kezelőfelület.
Letölthető az App Store-ból: Serato Pyro

De mi a helyzet a Traktor DJ-vel?

NI_Traktor_DJ-

Néhányan biztosan csodálkoztok, hogy a Native Instruments Traktor DJ applikációja most nem volt a listában nem úgy, mint kicsivel több mint egy évvel ezelőtt. Ennek oka az, hogy míg a többi applikáció több frissítésen, vagy átalakuláson esett át, a Trakor DJ app 2015. február óta “szinte semmit” nem változott. Leszámítva azt az apróságot, hogy először kijavították a Traktor DJ és a Trakto PRO 2 programok között már régóta fennálló szinkronizálási funkció betegségét, de aztán gyorsan el is tüntették a Traktor PRO 2 funkciói közül. Így már csak a Traktor DJ applikáció két példánya között lehetséges az adatok átvitele.

Ilyen tekintetben a Pacemaker app talán az egyetlen, ami teljesen ugyanaz maradt és az alkalmi felhasználókat vette célba, míg ezzel szemben a Traktor DJ a profi “júzereket” támogatja. De ettől eltekintve a Traktor DJ-t továbbra is egy nagyon jó iOS DJ applikációnak gondoljuk.

Végszó:

Úgy tűnik számunkra, hogy az iOS DJ applikációk közül a djay Pro és DJ Player Pro programok a legjobbak azon DJ-k számára, akik nem csak simán két zenét szeretnének mixelgetni. Ha ehhez még hozzáadjuk az új USB 3 – Lightning csatlakozást (ami egyben tölti is az iPad-et mixelés közben) és az új iPad Pro 9.7″ 256GB méretű háttértárát, akkor egy olyan kiváló “szetáppot” kapunk, ami már könnyen helyettesíthet egy laptopot a digitális DJ számára. Habár, ezt még túl korai lehet kijelentenünk ebben a pillanatban, mivel “a szokás nagy úr” a DJ-k körében is.

Az iPad-ben és összeségében a többi tabletben lévő hárdveren általában csak kisebb újításokat fedezhetünk fel, de jelenleg egyedül ez a platform az, amire az applikáció fejlesztőknek szükségük van, hogy lépést tudjanak tartani a fejlődéssel, az igényekkel és egyben alkothassanak is a professzionális DJ-k számára.

 

Ezt is látnod kell!

Megújjúlt az FBT X-széria

Az X- sorozatot az összes elektronika újratervezésével megújították, hogy növeljék a teljesítményt és fontos új …

Vélemény, hozzászólás?